«

»

velj. 29

57.planinarski križni put

Planinarski-križni-putPod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije te u organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda u subotu i nedjelju 12. i 13. ožujka 2016. održat će se 57. planinarski križni put. Ove korizme, okupljeni oko gesla „Milosrđe mu je ime“, mladi će u molitvi i pjesmi, razmatrajući o Božanskom milosrđu i muci Gospodina našega Isusa Krista, proći trasom Orehovica – Lobor – Marija Bistrica. Okupljanje će biti 12. ožujka u župnoj crkvi sv. Leopolda B. Mandića u Orehovici u 7.00 sati. Nakon cjelodnevnog hoda noćit će se u o. š. „Franjo Horvat Kiš“ u Loboru, a u tamošnjoj župnoj crkvi sv. Ane bit će večernji program satkan od kateheze, svete mise i cjelonoćnog klanjanja.

 

Svetu misu predvodit će vlč. Nikola Platužić. U nedjelju put će se nastaviti prema Mariji Bistrici, a pobožnost će završiti euharistijskim slavljem u 19.00 sati u Svetištu Majke Božje Bistričke koju će predvoditi pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski.

Cijena iznosi 100,00 kuna (30,00 kn za obilježje i 70,00 kn za autobus). Informacije i prijave u župnom uredu ili kod animatora mladih.

Prijave će biti u župnom uredu do 7. 3. 2016. u 12h.

OBAVEZNO ponijeti: gojzerice ili čvrste nepromočive cipele, Vreću za spavanje, podmetač;  Hranu i piće za dva dana, Rezervnu obuću za školu, Rezervnu odjeću, Baterijsku lampu, Papir i olovku, Svirači neka ponesu instrumente, Sve stvari nositi u ruksaku!!!