↑ Return to Ostale aktivnosti

Njemački za predškolce

njemacki za djecuZa sada imamo jednu skupinu od 8 djece koja su predškolskog uzrasta (4-6 godina) I oni uče njemački od listopada 2013. Od travnja bismo mogli organizirati novu grupu, ako bude interesa. Minimalan broj djece potreban da formiramo novu grupu je 10.

Tečaj njemačkog jezika za djecu traje sveukupno cca 70 školskih sati, a cijena bi iznosila 175,00 kn/mjesečno po djetetu.

Nastava se održava dva puta tjedno odn. osam puta mjesečno. Nastava je prilagođena predškolskoj djeci, a djeca uče jezik kroz igru, glazbu i ples na djeci primjeren način. Nastava je prikladna i za djecu koja idu u vrtić, ali i za onu koja ne idu, a kroz nastavu ih indirektno učimo i nekim temeljnim vrijednostima: dijeljenje, zajednica, obitelj, ljubav, dobrota, pomaganje,… osim učenja jezika I vrednota djeca uče i o drugoj kulturi te time postaju svjesni drugih kultura.

Obrađuju se cjeline kao što su: tko sam ja-predstavljanje, moja obitelj, vrijeme, boje, predmeti… A održavamo i male predstave za roditelje na kojima djeca roditeljima predstavljaju pregled naučenog.

 

Broj mobitela za kontakt i dodatne informacije je 098255976 (Magdalena Anić).

 

Nešto detaljnije o učenju stranog jezika, pogotovu njemačkog u ranoj dobi, pisali smo na našoj Facebook stranici na kojoj roditelji mogu pogledati i ostale detalje o izvođenju nastave: https://www.facebook.com/pages/Njema%C4%8Dki-za-djecu/173891006136526

 

Iako nastava nije strogo vezana uz kršćanske sadržaje, mi kroz nastavu obilježavamo i slavimo Božić i Uskrs, a obilježili smo npr. i blagdan sv. Martina koji se u nekim dijelovima Njemačke i Austrije slavi kao jedan od „važnijih“ blagdana na koji djeca tradicionalno nose laterne te smo i mi izrađivali laterne i pjevali pjesmice o svetom Martinu. Stoga djeca kroz našu nastavu ne uče samo jezik nego i o drugoj kulturi.

 

njemacki za djecu