«

»

tra. 21

Župne obavijesti: 21. travnja 2024. – NEDJELJA DOBROG PASTIRA

NEDJELJNO RAZMATRANJE

 

„Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.“ – Rekao bih da je potrebno da si kršćanin uvijek iznova osvješćuje tu čudesnu, tu divnu stvarnost. Isus je naš pastir. Dobri pastir koji je dao život za nas jednom zauvijek, ali koji se neprestano daje za svakog pojedinog od nas. Daje nam se u svojoj riječi, daje nam se u svojim sakramentima. Štoviše, učinio nas je udovima svoga tijela, njegov je Duh u nama, u njegovoj Crkvi.

„Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje.“ – I ta nam slika može biti neobična. Pastir doista poznaje svoje ovce i čudesno je kako naziva svaku njezinim imenom. Upravo je tako i u Isusa. Isus poznaje svakoga od nas i za svakoga pojedinoga od nas daje svoj život. Iako se kaže da smo mi Božji narod, ipak valja imati na umu da je spasenje uvijek osobno i da mi zapravo uspostavljamo osobni odnos s Bogom i Spasiteljem našim Isusom Kristom.

„Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir.“ – Isus se ne odriče ni jednoga od nas. Koliko god mi odlutali i htjeli se njega odreći, on nas uvijek smatra svojima. Kao onaj pastir koji ostavlja devedeset i devet ovaca da bi pronašao onu stotu, zalutalu. Isus uvijek nas traži i prikuplja, makar mi mislili da se za neke ljude ne vrijedi truditi. Za Isusa radost nije potpuna, ako svi u njoj ne sudjeluju. On daje život za sve svoje ovce.

prof. dr. vlč. Zvonko Pažin

vjeraidjela.com

 

DOGAĐANJA KROZ TJEDAN

 

Danas skupljamo priloge za župni Caritas.

Mame mole krunicu ponedjeljkom u 10 sati.

Marijina legija ponedjeljkom u 17 sati.

Mladi utorkom. Susret u MaKApu u 20 sati.

Treće srce srijedom u 19:30 u crkvi.

Cjelodnevno klanjanje u četvrtak. Za polusatno dežurstvo pred Presvetim oltarskim sakramentom upišite se u sakristiji.

 • Ispovijed u četvrtak od 17 do 19 sati.
 • Večer molitve i slavljenja petkom nakon svete mise.
 • Muškarci mole. Zadnja subota u mjesecu, 27. svibnja u 8 sati.
 • U subotu zbog slavlja krizme sveta misa bit će u 10 sati, a ne u 19 sati.
 • Ovog tjedna za obitelj Ljubić je skupljeno 50 eura.
 • Hvala svima koji su uplatili prilog za župu. Župa se financira isključivo od vaših priloga i ne dobiva nikakva novčana sredstva ni od države ni od nadbiskupije.

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 • Hodočašće u Međugorje od 17. do 19. svibnja u organizaciji župne molitvene zajednice Kraljica apostola. Cijena od 100 eura uključuje prijevoz, dva noćenja, tri obroka u subotu i dva obroka u nedjelju. Prijava kod gospođe Elizabete Shkreli na broj 0915767633.
 • Hod za život održat će se 18. svibnja s početkom u 10:30 na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske.

 

 • Spomen Bleiburških žrtava i križnih puteva hrvatskog naroda 18. svibnja u Maclju na svetoj misi u 12:15.
 • Progledaj srcem. Ulaznice za 24. svibnja možete kupiti online na eventim.hr i galerije.laudato.hr.
 • James Manjackal MSFS održat će duhovnu obnovu na hrvatskom jeziku od 31. svibnja do 2. lipnja u Altheimu, Austrija. Cijenu od 200 eura (prijevoz; kotizacija; dva noćenja u sobi s dva, tri ili četiri kreveta; dva doručka) možete platiti pri prijavi u župnom uredu. Hotel je udaljen oko 500 m od dvorane održavanja, u kojoj će biti moguće i ručati. U drugom autobusu ima još desetak mjesta.

 

KRIZMA

 

 • Danas, travnja kratki sastanak u velikoj dvorani pastoralnog centra nakon večernje svete mise.
 • U srijedu, travnja od 19:30 ispovijed za krizmanike, njihove roditelje i kumove. Kumovi se mogu ispovjediti i u svojim župama.
 • U petak, travnja proba za krizmu u crkvi u 13:30.
 • Trošak od 30 eura (taksa, kemijsko čišćenje haljine, tiskanje uspomena, cvijeće, fotografije itd.) podmiriti u uredu do petka.
 • U subotu, 27. travnja slavlje sakramenta Svete potvrde u 10 sati. Zbog fotografiranja neka krizmanici i kumovi u subotu počnu dolaziti od 8:45.

 

M I S N E   N A K A N E: 21.04. – 28.04.2024.

 

 

Vjenčani

19. travnja: IVAN SIROVINA I ANA KOBAŠ

 

Kršteni 20. travnja:

KLARA BOKŠIĆ

JULIA NOVAK

                                              

Ženidbeni navještaj:

TIN TELENTA I LANA UJEVIĆ