«

»

tra. 29

Župne obavijesti: 28. travnja 2024. – PETA VAZMENA NEDJELJA

Prošle smo nedjelje za župni Caritas skupili 2.383,54 eura.

Mame mole krunicu ponedjeljkom u 10 sati.

Marijina legija ponedjeljkom u 17 sati.

Ispovijed u utorak i petak od 17 sati.

Mladi utorkom. Susret u MaKApu u 20 sati.

Svibanjske pobožnosti počinju u srijedu. Svaki dan prije večernje svete mise molitva Gospine krunice.

 • Treće srce srijedom u 19:30 u crkvi.
 • Večer molitve i slavljenja petkom nakon svete mise.
 • Ovog tjedna za obitelj Ljubić je skupljeno 156,36 eura.
 • Hvala svima koji su uplatili prilog za župu. Župa se financira isključivo od vaših priloga i ne dobiva nikakva novčana sredstva ni od države ni od nadbiskupije.
 • Tečaj priprave za brak od 6. do 10. svibnja u pastoralnom centru.
 • Euharistijsko klanjanje, molitva i slavljenje za krizmanike koje predvodi vlč. Ivica Tolla bit će na dan BDM Kraljice apostola, subota, 11. svibnja u 19 sati. Molit ćemo za živo iskustvo Duha Svetoga.
 • Hodočašće u Međugorje od 17. do 19. svibnja u organizaciji župne molitvene zajednice Kraljica apostola. Cijena od 100 eura uključuje prijevoz, dva noćenja, tri obroka u subotu i dva obroka u nedjelju. Prijava kod gospođe Elizabete Shkreli na broj 0915767633.
 • Hod za život održat će se 18. svibnja s početkom u 10:30 na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske.
 • Spomen Bleiburških žrtava i križnih puteva hrvatskog naroda 18. svibnja u Maclju na svetoj misi u 12:15.
 • Progledaj srcem. Ulaznice za 24. svibnja možete kupiti online na eventim.hr i galerije.laudato.hr.
 • James Manjackal MSFS održat će duhovnu obnovu na hrvatskom jeziku od 31. svibnja do 2. lipnja u Altheimu, Austrija. Cijenu od 200 eura (prijevoz; kotizacija; dva noćenja u sobi s dva, tri ili četiri kreveta; dva doručka) možete platiti pri prijavi u župnom uredu. Hotel je udaljen oko 500 m od dvorane održavanja, u kojoj će biti moguće i ručati. U drugom autobusu ima još desetak mjesta.
 • Zbora mladih Apostoli pozivaju nekadašnje članove, da se jave gospođi Zrinki Majdandžić na broj 0981349810 radi nastupa na koncertu 15. lipnja u 20 sati.

 

 

KOLIKO JE MARIJA PRISUTNA U TVOJEM ŽIVOTU?

 

Stvorio sam vas kako bih s vama dijelio ljubav. Želio sam, poput svakog čovjeka, ljubiti i želio sam biti ljubljen. Da te nisam stvorio, da ne postojiš, ne bih te mogao ljubiti. Htio sam i u svojem zemaljskom životu imati nekoga tko će upijati moju ljubav do punine i nekoga tko će me ljubiti iznad svega drugoga. Htio sam se roditi i htio sam imati majku. Od trenutka kad je, po milosti Duha, postala svjesna moje svete prisutnosti u svojem majčinskom krilu – bio sam ljubljen.

Svoju želju da dijelim ljubav sa svojim stvorenjima nisam zadržao samo za sebe. Svi moji sveti imaju tu milost, u onolikoj mjeri koliko su na zemlji htjeli ljubiti. A Marija je htjela ljubiti više od sviju. Zato neka ti Marija bude uzor i majka.

„Čuvaj moju riječ, nosi je u srcu; predaj mi se, dijeli moju bol, slijedi moj put; čini dobro onima koji ti ne mogu uzvratiti, oprosti i onima koji ne zaslužuju tvoje oproštenje, moli i za one za koje nitko ne moli, ljubi i neprijatelje.“

Poput Marije, ne traži ni plaće, ni nagrade niti priznanja na zemlji – u raj ćeš donijeti samo ono što je na zemlji ostalo nenaplaćeno. Sve to možeš kad si, poput nje, sa mnom, kad su tvoje misli u meni. Kad iz bilo kojeg razloga ne uspiješ doći blizu mojeg srca, dođi k njoj. Njezina će ti ljubav preporoditi srce i dovesti te k meni.

 

Isus

 

Iz knjige Želim da živiš Josipa Lončara, Verbum

Izvor: https://book.hr/koliko-je-marija-prisutna-u-tvojem-zivotu/#google_vignette

 

 

MOLITVENI VIJENAC KRALJICE OBITELJI

 

 

M I S N E   N A K A N E: 28.04. – 05.05.2024.

 

 

 

Kršten 28. travnja: MIHAEL ŠUKER

                                              

Ženidbeni navještaj: TIN TELENTA I LANA UJEVIĆ