«

»

stu. 30

župne obavijesti 29.11.2015.

MKAKreativne radionice su počele. Izrađuju se adventski vijenci i ukrasi. Sav prihod od prodaje vijenaca ide u karitativne svrhe. Za više informacija o vremenu održavanja radionica pitati s. Helu i suradnike.

Danas, na Prvu nedjelju došašća pod sv. Misom u 11:30 sati bit će i prigodni blagoslov adventskih vjenčića.

 • Danas u 16.00 sati Zavičajno ekološko društvo iz Zaprešića poziva Vas na ADVENTSKI KONCERT i Paljenje prve adventske svijeće u POU Zaprešić, na koncertu nastupa i naš Mješoviti župni zbor pod vodstvom Antonije Perković i Maje Maričić.
 • Sutra počinju zornice, koje će biti svakoga dana osim nedjelje u 7h. Djeca će dobivati sličice koje će zajedno činiti jednu veliku sliku, a svi koji budi revni i skupe sve sličice na Badnjak će dobiti nagradu. Nakon zornice pozvani ste na čaj i kavu u Veliku dvoranu pastoralnog centra, a slastičarnica Lucijana i ove godine časti kiflicama. Ostanimo nakon zornica u ugodnom druženju i radosno iščekujmo najradosniji kršćanski blagdan.
 • Od ponedjeljka, 30. studenog upisujemo misne nakane za 2016. godinu. Misne nakane upisuju se u uredovno vrijeme župnog ureda.
 • U petak, 6. prosinca, je prvi petak u mjesecu i prilika za sv. ispovijed u 6:30 i u  00 sati.
 • U subotu 5.12. Dječji zbor ide na nagradni izlet u Zagreb. Polazak iz crkvenog dvorišta u 8h. Roditelji koji su u mogućnosti ići s nama i pomoći kod prijevoza i čuvanja djece neka se jave s. Heli. Na programu je posjet Samostanu časnih sestara u Novoj Vesi, klizanje na Šalati i McDonalds.
 • Upisujemo naše starije, bolesne i nemoćne župljane koji bi htjeli primiti svete sakramente ispovijedi i pričesti. Lijepo molimo da bolesne, koje nismo do sada pohodili, prijavite u župni ured (osobno ili telefonski).
 • Božićni sajam velikoj dvorani PC-a je u subotu 12.12. od 12:00 do 19:00. Dođite ponešto prodaje ili kupite, popijte kuhano vino ili čaj, probajte kolače i podružite se. Prodavači neka je jave organizatoru Željku Sučiću  098845104
 • Božićnu Duhovnu obnovu i 12. Prosinca vodi don Toni Kmet iz Slovenije, svećenik  mariborske nadbiskupije i  župnik dviju župa u blizini austrijske granice. Petak od 18-21 i subota od 9-15h. Detaljan program u slijedećem listiću.
 • Raspored kateheza (župnog vjeronauka)
  • Predškolska kateheza subotom u 10 predškolski zbor subotom u 10:30
  • Prvopričesnici subotom u 10 i 11h
  • Krizmanici nedjeljnom u 17h (danas iznimno u 11:30)
  • Ministranti subotom u 11h
  • Hagioterapija srijedom u 20h

 

 

Zabava mladih Katolika 5.12.2015. MKA Zaprešić

Odrasli mladi često se žale kako nemaju kamo izići van, dobro se zabaviti s vršnjacima koji imaju iste kršćanske vrijednosti. Pa smo odlučili napraviti jednu dobru zabavu za mlade katolike između 22 i tridesetikoje godine.

Početak u 21h.

Da bismo znali koliko hrane i piće treba pripremit potrebno se najaviti na bilo koji način: sms, mail, fejs. Na prošloj zabavi je bilo oko 120 ljudi, ovoga puta očekujemo puno više.
Upad i sendviči gratis, pića po promotivnim cijenama. Prijave preko facebooka

 

 

Koncert “Iz ljubavi za njih”.

U nedjelju 6.prosinca Udruga Ivancica iz Zapresica zajedno s prijateljima tradicionalno organizira humanitarni koncert “Iz ljubavi za njih”. Udruga Ivancica promice kvalitetu zivota osoba s posebnim potrebama, a prijatelji koji im pri tome pomazu su sljedeci zborovi, bendovi i vokalni sastavi: – Apostoli mira – Asante – Emanuel – Hilarus – RIM – Sliryc 33 – Stijene Clanovi Udruge Ivancice moderiraju i vode kroz koncert, te sami sudjeluju u njemu. Koncert ce zapoceti s misom u 18 sati u Crkvi sv.Ivana Krstitelja u Zapresicu, a zapocinje odmah iza svete mise, tj. u 19 sati. Sav dobrovoljni prihod koji ce se te veceri skupiti ide za rad Udruge Ivancice. Nasa najveci poklon je Vas dolazak i Vase odvojeno vrijeme za nas. Bog bio s Vama!

 

Koncert Ćiro Gasparac

Nedjelja, 6.12. kino Zaprešić u 19 i 30h, Ćiro Gasparac slavi 50g. rada, večer dobre glazbe i humora, gost večeri glumac imitatator Denis Bašić, dakle večer humora koji nam je potreban…

 

 

Susreti o Ljubavi i istini

 Susreti o Ljubavi i istini u našoj župi za  bračne parove, parove koji razmišljaju o braku, parove koji se boje braka… U subotu 5.12. u 16 h u PC-u

Program: Molitva, predavanje (teme- Konflikti i komunikacija u braku, seksualnost i nježnost u braku, opraštanje u braku i svetost u braku-sveti bračni parovi), dijeljenje, razgovor, završetak sa redovnom svetom misom.

Organizator: Zajednica Emanuel

 

 

Proslave dječjih rođendana u župi

Župa nudi mogućnost proslave dječjih rođendana u novoj dvorani subotom i nedjeljom popodne. Korištenje dvorane se ne naplaćuje, ali se roditelji mole da prema svojim mogućnostima daju novčani prilog za troškove održavanja i režija. Ukoliko netko želi originalan, tematski osmišljen rođendan kojeg vode animatori s bogatim iskustvom u animaciji djece, mogu se javiti animatorici i dogovoriti detalje 098 826 786.

 

MISNE NAKANE OD 29.11.2015. DO 06.12.2015.

29. Ned. 1.NEDJELJA DOŠAŠĆA (god.C), Iluminata, Svjetlana 08:00 ++MARIJA I IVAN HIRŠBERGER
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE

Spomen: za ozdravljenje malog ERIKA JURANA

11:30 ++MARINA, MANDA I STJEPAN LASIĆ, TE LJUBICA LAZAR
19:00 +NEDILJKO VUKDIN I ++IZ OBIT. VUKADIN
30. Pon. Andrija ap., Andr

eja, Hrvoslav

07:00 NA ČAST SRCU MARIJINU
19:00 ZA ++IZ OBIT. RADOŠEVIĆ I LOVRETIĆ
01. Uto.

 

 

Kazimir, Naum, Natalija 07:00 ZA ++IZ OBIT. POSPIŠIL, ŠESTAK I KLANAC

++ ANICA I JURE JULARDŽIJA I ++IZ OBIT. JULARDŽIJA I GRGIĆ

19:00 ++MARKO ŠOLAJA I KATA I ZDRAVKO ATLIJA

++MARIJA I MARIJAN ĆORIĆ I ++IZ OBIT. ĆORIĆ, TE JELKA, MILKA I JURE DIZDAR I ++IZ OBIT. DIZDAR

ZA ZDRAVLJE NADE MIKULIĆ

02. Sri. Bibijana Živka, Blanka 07:00 +MARIJAN JURIČ
19:00 ZA DUŠE U ČISTILIŠTU
03. Čet. Franjo Ksaverski, Klaudije, Lucije 07:00 ZA DUŠE U ČISTILIŠTU
19:00 ++MILAN, ALOJZIJA I ANKICA IVKOVIĆ
04. Pet. Barbara, Ivan Domašćanski, Barica 07:00 ZA ++IZ OBIT. PAVIĆ

++STJEPAN VIDOŠEVIĆ I ++IZ OBIT.VIDOŠEVIĆ, BOHAK I DORIĆ

19:00 ZA ++IZ OBIT.ČRNEC

+BARICA POLANČEC

++BARA I MATIJA IVŠIĆ

++BARICA, VID, EVICA I PAVAO MARKOTIĆ

+NIKOLA BUNETIĆ I ++IZ OBIT. BUNETIĆ

++JURAJ I MIROSLAVA (Ž) PRPIĆ

++DRAGICA, ALOJZ, FRANO URBANC

+SIMO RAĐENOVIĆ

ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

05. Sub. Kristina, Slavka, Saba, Konzolata 07:00 ZA ++IZ OBIT. ALPEZA I ČERKEZ
    19:00 +VERA GJURADELI
06. Ned. 2.NEDJELJA DOŠAŠĆA, Nikola biskup, Nikša 08:00 +BOŽI I ++IZ OBIT. ZELJKO
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE

Spomen: za ozdravljenje malog ERIKA JURANA

11:30 +VLADO GUČANIN I ++IZ OBIT. GUČANIN
19:00 MOLITVENI VIJENCI

++ANA BARIĆ, MILICA I NIKOLA TANDARIĆ

 

Ženidbeni navještaj: Hrvoje Milković i Petra Novosel