«

»

kol. 21

Hodočašće mladih u Mariju Bistricu

DSC_0268Tradicionalno hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 13. i 14. rujna.

Za mlade koji će u subotu, 13. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će organiziran poseban hodočasnički vlak koji će krenuti u 7.20 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Konjščini. Zaustavit će se i na postajama: Vrapče, Gajnice, Zaprešić i Zabok gdje će se priključiti skupine s većim brojem prijavljenih mladih. Za mlade Karlovačkog područja bit će organiziran prijevoz autobusima do Konjščine. Mladi koji neće putovati vlakom i skupine mladih iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 9.15 sati u Konjščini odakle će se planinarskim putevima krenuti prema Mariji Bistrici. Oko podneva će mladi imati euharistijsko slavlje u kapelici u Vinskom Vrhu. Stoga pozivamo sve mlade koji u Mariju Bistricu dolaze u vlastitom aranžmanu, da se pridruže misnom slavlju u Vinskom Vrhu.

Bogat program

U poslijepodnevnim satima mladi se okupljaju u šatoru u crkvi na otvorenom gdje ih očekuje bogat program uz katehezu prožet pjesmama te mogućnošću za ispovijed. Ove će godine katehezu mladima održati isusovac p.Ivan Ike Mandurić, a nakon kateheze s mladima će se susresti zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.U večernjim satima slijedi put svjetla po bistričkoj kalvariji i koncert, a dugački dan završava klanjanjem u bazilici.

U nedjelju mladi sudjeluju u programu zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba, animiraju pobožnost križnog puta te sudjeluju na svečanoj misi.

Prijave

U našoj župi možete se prijaviti kod naših župnih animatora: Gabrijele Matić, Marije Miletić, Gabrijele Pavišić, Morene Benčić…

 

Pripremni sastanak za voditelje skupina

Pripremni sastanak za voditelje skupina iz svih župa održat će se u ponedjeljak, 8. rujna s početkom u 20 sati u prostorijama Ureda za pastoral mladih (Branjugova 1). Molimo sve voditelje da se odazovu na ovaj sastanak na kojemu će moći saznati sve informacije vezane uz hodočašće. Na tom će sastanku voditelji moći izvršiti i uplate za hodočašće.

Program hodočašća:

subota, 13. rujna
7.40 – polazak hodočasničkog vlaka sa Zaprešićkog kolodvora prema Konjščini
9.15 – hodočasnički put kreće iz Konjščine prema Mariji Bistrici
12.00 – euharistijsko slavlje
13.30 – dolazak u Mariju Bistricu, smještaj u školi i šatorima
15.30 – početak programa
16.00 – kateheza p. Ivana Mandurića (prilika za ispovijed)
17.00 – susret Kardinala s mladima
17.30 – doček hodočasnika grada Zagreba
20.00 – služba svjetla
21.15 – koncert
23.00 – klanjanje pred Presvetim

nedjelja, 14. rujna
9.00 – križni put
11.00 – misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba
14.00 – polazak prema Konjščini
16.15 – polazak hodočasničkog vlaka prema Zagrebu

Preuzeto sa : http://www.pastoralmladih.hr/Novosti/Najave/Hodocasce-mladih-u-Mariju-Bistricu.aspx