«

»

kol. 12

Ljetovanje mladih u Splitu od 14. do 22. 7.

DSC_0676Tridesetak nas mladih na čelu s našim nam dragim župnikom je i ovu godinu provelo u Splitu na Mertojaku u duhovnom ljetovanju. Dani su prolazili, a sadržaj je bio sve bogatiji. S obzirom na to da smo kao zajednica stigli, tako smo i djelovali cijelo vrijeme. Od kupanja, preko kuhanja do zajedničke molitve i slavljenja euharistije.

 

Jutra smo započinjali jutarnjom molitvom koja je bila povezana sa temom kateheze. U popodnevnim katehezama obrađivali smo teme zahvalnost, razmišlajnje i djelovanje uz Božju riječ, samopoštovanje i odgovornost. Vrijeme smo proveli i  gledajući filmove o svecima te smo bili zahvalni na prilici da čujemo jedno svjedočanstvo studenta 1. godine prava iz Kaštela koji se cijeloga života bori sa bolešću.

Mi, animatori smo se dosjetili da bi bilo dobro da dožive i Misu mladih koju organizira splitski SKAC i tijekom ljeta nakon čega smo se zadržali u centru Splita družeći se. Ove godine su svi sudionici imali priliku jedni drugima biti anđeli i pratiti svoje štićenike kroz tjedan molitvom i porukama. Koverte svih sudionika su se punile svakodnevno, a simbolični pokloni su se izmijenili posljednjeg dana na otkrivanju anđela.

To je bio poseban trenutak. Slobodno vrijeme provodili smo osim pišući poruke, u igranju društvenih igara, pjesmi, plesu, nadmetanju u nogometu, igranju društvenih igara,… Samo možemo malo, ali zajedno možemo sve pa smo tako i mi mogli biti radosni i ispunjeni i ove godine jedini s drugima. Do godine, pridruži nam se i ti 😉

DSC_0273

DSC_0277

DSC_0282

DSC_0461

DSC_0468

DSC_0476