«

»

svi. 14

Majčin dan u našoj župi

Misnim slavljem, prigodnim programom i darovima, Caritas Zagrebačke nadbiskupije 13. svibnja obilježio je Majčin dan u suradnji sa župom Blažene Djevice Marije, Kraljice apostola u Zaprešiću.

Program obilježavanja Majčina dana započeo je u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, Kraljice apostola misnim slavljem, a nastavio se spletom recitacija i pjesama, koje je s mješovitim dječjim zborom pripremila č. s. Helena Jurnečka te koreografijom skupine djevojčica, koje je za nastup uvježbala Sanja Jurić, prof..

Mješoviti dječji zbor uzveličao je i misno slavlje, koje je predvodio župnik o. Vinko Sudar, redovnik palotinac.

Otac Sudar u homiliji je istaknuo da je u današnjem svijetu izazov je biti pravi otac ili prava majka: »Biti žena, biti majka je nešto veličanstveno i to u ovom našem hladnom svijetu treba jer žena je ona koja unosi u ovaj svijet toplinu, povjerenje, privrženost, prijateljstvo, nježnost, sigurnost.«

»Trebaju nam žene koje znaju prepoznati svoje dostojanstvo i ljepotu ženstvenosti, nježnosti, ljubavi, privrženosti… Ali nedostaje nam također i pravih muškaraca, pravih očeva, koji će biti hrabri, sigurni, koji će svojoj djeci biti putokaz u sigurnu budućnost. Zato je napast današnjega svijeta da se izgubi i majčinstvo i očinstvo, napast je da čovjek ne prihvaća svoj poziv, da ne prihvaća svoje dostojanstvo nego da uvijek želi biti nešto drugo. (…) Ako želimo imati punimu radosti onda moramo prihvatiti sebe, svoje kršćansko i ljudsko poslanje i prihvatiti Boga u naš život, kako bismo imali Božju radost i ovdje na zemlji i u vječnosti«, zaključio je župnik Sudar.

Poslije svete mise majkama su podijeljene poklon-vrećice s higijenskim i kozmetičkim proizvodima, koje je pripremio Caritas Zagrebačke nadbiskupije uz pomoć darovatelja te oko 500 lončanica, koje je Caritas kupio.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje u ime korisnika župi-domaćinu ovogodišnje proslave Majčina dana u Zaprešiću i župniku o. Vinku Sudaru te tvrtkama koje su svojom donacijom sudjelovale u pripremi poklon-vrećica za majke: tvrtki Naturprodukt d.o.o. Hrvatska i tvrtki LUSH manufaktura d.o.o..

Prigodom ovog obilježavanja Majčina dana, župnik Sudar objedom je počastio dvadesetak volontera iz nekoliko župâ Zaprešićkog dekanata, među kojima je, kao i u većini župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije, najviše žena – uglavnom majki.