«

»

stu. 07

Nedjelja bračnih jubileja 06.11.2016

bracni-jubilejiZvuci svečane Svete Mise odjekuju i izvan crkvenog dvorišta. Nedjelja je bračnih jubileja. Uredno su posložena bijela srca s crvenom mašnom, simboli ljubavi i vjernosti. Na svakom srcu piše: pet ili deset ili petnaest godina i tako sve do pedeset. Bračni parovi koji sjede svaki kod svojeg srca zajedno su sve te godine. Samo oni znaju koliko je bilo lijepih i ispunjenih dana, a koliko teških, kada bi najradije odustali od svega, a ipak su izdržali. Samo oni znaju koliko ustupaka su morali napraviti i dilema riješiti, koliko puta oprostiti i suzdržati se od primjedbi i prigovora za sretan zajednički život.

Danas zahvaljuju Bogu na svemu što ih je održalo zajedno, na djeci, unucima, praunucima, toplini doma, ekonomskoj sigurnosti, a prije svega što imaju jedno drugo, nekoga na koga se uvijek mogu osloniti. Nekoga tko je uvijek tu negdje blizu, u mislima, u srcu. Nekoga tko je upisan u mobitel, tko živi na istoj adresi. Nekoga tko ima svoje mjesto za obiteljskim stolom, tko ima svoje želje i navike, svoj stil življenja, svoje vrline i nedostatke, nekoga tako jedinstvenog.

Taj netko uvijek je tu kada treba utjeha, riješiti neki problem, donijeti odluku, odgojiti djecu…

Netko tko nam tako nedostaje kada ga nema u blizini. Netko tko nam tako nedostaje kada dođe vrijeme da ga više nema.

Zato dragi slavljenici, neka vam Bog podari još mnogo ljubavi i sretnih zajedničkih trenutaka, a vaš dom neka krasi još mnogo bijelih jubilarnih srca s crvenim mašnama.

img_20161106_110229

U dvoje je ljepše

I toga je jutra moj suprug našem mačku Garfildu ostavio hranu na terasi. Naišla sam u trenutku kada je Garfild tihim mijaukanjem pozvao svoga prijatelja ili prijateljicu, da mu se pridruži na jutarnjem obroku. Na Garfildov znak, iz susjednog se dvorišta kroz ogradu provukla crno-bijela mačka. Dvije mačje glave nježno su se dodirivale jedući iz iste posude. Povikala sam: “Pogledaj, onaj mačak nije naš. Potjeraj ga!”
Suprug se samo nasmiješio i tiho rekao: “Pusti, mora i on nekoga imati.”
Posramila sam se svoje grubosti, a istovremeno razveselila suprugovoj nježnosti.

 

Autorica nepoznata