«

»

svi. 01

Rene Medvešek gost formacijskog susreta za liturgijske čitače

rene medvešekZbog važnosti i odgovornosti službe čitači moraju prolaziti određene seminare i susrete na kojima će usavršavati način navještaja Božje riječi. Zbog toga smo odlučili na prvi formacijski susret župnih liturgijskih čitača pozvati Renea Medvešeka, hrvatskog filmskog i kazališnog glumca, redatelja i profesora scenskog govora. Formacijski susret će biti 18. Svibnja u 20h.

Medvešek je dobio prestižno priznanje 2010. godine – nagradu »Andrija Buvina« za izniman doprinos kršćanskoj kulturi. Njegova vjera i posao, priznao je, utječu jedno na drugo. »To su sve stvari koje su mi vrlo važne, dio su mene i ne mogu ih razdvajati. Ponekad sam imao potrebu izravnije progovoriti o pitanjima vjere, no s druge strane svaki sadržaj, čovjek i odnos u sebi sadrži temeljna pitanja ljubavi i smrti« Njegov prvi ozbiljniji kontakt s vjerom bila je knjiga Novi zavjet, koji je htio upoznati. »Htio sam vidjeti što to čini duhovni temelj sredine kojoj pripadam i preko tradicije pronaći odgovore na svoja pitanja. Kada sam počeo upoznavati Novi zavjet, duhovna snaga tih sinoptičkih zapisa silno me se dojmila i postupno me obratila i promijenila mi pogled na život.«

Svi oni koji već čitaju na liturgijskim slavljima i svi oni koji se žele uključiti u službu čitača neka dođu na formacijski susret u župnom pastoralnom centru. Svi zainteresirani za službu čitača neka se jave u župni ured ili p. Vinku.