«

»

pro. 21

Slike božićnog koncerta 20.12.2015.

DSC_0059Tamburaški zbor „Gaj“ koji je još prije pune 33 godine kao tamburašku sekciju u istoimenoj obližnjoj osnovnoj školi utemeljio profesor IVAN KERSNIK. Niti slutio nije da je tada položio kamen temeljac za jedan od desetak najboljih tamburaških sastava u cijeloj državi. Danas zborom ravna DANIJEL ROŽANKOVIĆ, a čut ćemo

Purpuri božićnih pjesama Christmas story koji je obradio ROBERT MIHOVILOVIĆ

Skladbu Bijeli Božić koju je obradio DANIJEL ROŽANKOVIĆ

Solisti su alt i tenor – Sanda  i  Josip Crnica. Uživajte!

 

DSC_0059

Hvala Tamburaškom zboru „Gaj“ na ovom sjajnom nastupu, a sada je vrijeme da čujemo naše najmlađe.Predškolski zbor nazvan u deminutivu – „Zborić“ izvest će skladbu „Budimo radosni“. Osnovani su prije dvije godine na inicijativu roditelja koji su željeli da njihova djeca izvode crkvene pjesme. Na tamburici će ih pratiti PETRA UDOVIČIĆ, a na gitari BRANIMIR KRPELNIK  tata male Vite koja pjeva u zboru. Zborić vode – ZRINKA MAJDANDŽIĆ i BERNARDA MAJSTOROVIĆ. Ohrabrimo ih velikim pljeskom!

DSC_0103

Uz ovakve male pjevače Zaprešić ima blistavu glazbenu budućnost.

Hvala „Zboriću“, njihovim voditeljicama i pratnji, a sada ćemo čuti one malo starije. Dječji zbor „Mali apostoli“ postoji od osnutka ove župe 1995. godine. Vode ga časne sestre „Kćeri božje ljubavi“, a u posljednjih 10 godina vodi ga časna sestra Hela Jurnečka. U zboru pjeva šezdesetoro djece osnovnoškolaca, a danas će nam izvesti skladbe Dobro jutro Božiću i Od Božića do Božića. Solisti su Marija Strahonja, Lorena Topić i Jakov Mršo uz pratnju Karla Crljena koji svira klavinovu i njegove sestre Eme Crljen koja svira flautu. Uživajte!

DSC_0124

Zahvaljujem Dječjem zboru „Mali Apostoli“ na ovi lijepim božićnim pjesmama, a sada je red da vidimo što su nam pripremili mladi. Zbor mladih „Apostoli“ započeo je povremeno djelovanje nekoliko mjeseci nakon osnutka ove župe, a kao stalna formacija djeluje u zadnjih 16 godina. Trenutno okuplja dvadesetak članova pod vodstvom Petra Šimunića. Redovito uveličavaju večernje nedjeljne mise i vjenčanja. Pjevaju a capella višeglasne pjesme.

Danas će nam otpjevati dvije prigodne pjesme: Dođite sad mladenci, božićna iz Podravine i Deck the hall, velška narodna. Poslušajmo ih

DSC_0138

Hvala zboru mladih „Apostoli“, a sada je red da čujemo i naše goste. Zbor mladih „Sveti Duh“ osnovan je prije tri godine i djeluje u župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. Njihov repertoar obuhvaća napjeve od gregorijanskih korala, preko pučkih popijevki sve do duhovnih šansona. Okupljaju dvadesetak članova uz vodstvo Antonije Perković. Za današnji koncert pripremili su nam Adeste fideles i Zvončiće.

DSC_0151

Hvala gostima sa Svetoga Duha koje je u Zaprešić dovela njihova voditeljica Antonija Perković. Ona ima puno energije jer vodi ujedno Veliki mješoviti zbor župe Marije Kraljice apostola. Inače, zbor je nastao kada je osnovana i župa 1995. godine. Nisu imali sjajne uvjete za rad, ali je uz pomoć i podršku župnika p. Mije Šibonjića i časne sestre Smilje Čirko zbor rastao i danas broji tridesetak  članova. Uglavnom izvode četveroglasne skladbe i redovito pjevaju na nedjeljnoj župnoj misi u 10 sati.

Danas će nam otpjevati tri pjesme: Velik je Gospod Bog, Djetešce nam se rodilo i Gloria.

DSC_0172

Čuli smo završno Gloriu – francusku narodnu skladbu iz 16. stoljeća, a sada je red da poslušamo i nekoliko riječi od organizatora koncerta. Pozivam župnika zaprešićke župe Marije Kraljice Apostola, patera Vinka Sudara da nam se obrati.

  • GOVOR PATER VINKO SUDAR

Hvala pateru Vinku, a na samome kraju pozivam sve zborove i sve župljane da zajedno – usuret blagdanu zajedništva Božiću –  otpjevaju hrvatsku pučku božićnu pjesmu „Radujte se narodi“

DSC_0180

 

 

Sve slike pogledajte ovjde