«

»

ruj. 30

Župne obavijesti 1.10.2017.

Župne kateheze za prvopričesnike, krizmanike, katekumene kreću ovaj tjedan.

Krizmanici imaju večeras u 18h prvi katehetski susret u Velikoj dvorani.

Biblijska grupa. Ponedjeljkom navečer u 19:45 proučavamo Bibliju.

Zaručnički tečaj je ovaj tjedan ponedjeljak-petak u 20h u pastoralnom centru.

 • U petak p. Vinko ide zajedno s 50 župljana na hodočašće Međugorje-Sarajevo-Maglaj. Polazak iz Zaprešića iza crkve u 23h. Povratak u nedjelju oko 21h.
 • Misa Zahvalnica za plodove zemlje i ljudskog rada je u slijedeću nedjelju u 10:00 i 11:30. Lijepe i velike primjerke voća i povrća iz vaših vrtova donesite u petak s. Heli da može složiti dekoraciju. Svi koji imaju narodne nošnje ili barem neki detalj narodne nošnje svoga kraja neka ju obuče.
 • Danas je Dan otvorenih vrata Lužnice i 10. obljetnica otvorenja Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor, početak u 11 sati.
 • Započinje jesenja kampanja ’40 dana za život’ – slijedeće nedjelje (8.10.) bit će predstavljena inicijativa.
 • Traži se netko tko zna (barem malo) svirati klavir za glazbenu pratnju mise nedjeljom u 8h.
 • Parkiranje automobila u crkvenom dvorištu dozvoljeno je samo na za to predviđenim i iscrtanim mjestima.
 • U Caritas možete donijeti odjeću i obuću, ali nemojte donositi stvari koje nisu uporabljive poput: starih muških odijela, večernjih haljina, neudobne i ružne ženske obuće. Uvijek ima siromašnih kojima treba dobre čvrste i udobne obuće, pamučnih majica, kvalitetan donji veš, udobne hlače za svaki dan, tople majice, puloveri, trenirke i jakne.
 • Mali koncil MAK jedini je dječji katolički mjesečni list. Cijena jednog Maka je 11 kn. Ukupna cijena pretplate za 10 brojeva iznosi 110 kn. Pretplate u župnom uredu
 • Palijativna skrb je područje zdravstvene zaštite koje se bavi sprječavanjem i ublažavanjem patnje bolesnika. Za razliku od hospicijske skrbi, palijativna medicina je prikladna za bolesnike u bilo kojoj fazi bolesti, uključujući oboljele od izlječive bolesti te kroničnih bolesti, kao i pacijente koji se bliže kraju života. Palijativna medicina koristi multidisciplinarni pristup skrbi za bolesnika, oslanjajući se na liječnike, farmaceute, medicinske sestre, svećenike, socijalne radnike, psihologe i druge srodne zdravstvene stručnjake tijekom izrade plana o ublažavanju patnje u svim segmentima života pacijenta. Ovakva multidisciplinarnost omogućuje timski pristup palijativnoj skrbi tijekom rješavanja fizičkih, emocionalnih, duševnih te socijalnih briga koje se javljaju s napredovanjem bolesti. U našoj župi duhovnu i pastoralnu skrb za bolesne i starije provode svećenici i laici članovi Marijine Legije. Stoga ako imate u obitelji oboljelu ili stariju osobu, javite nam u župni ured.
 • U sportskoj dvorani župnog pastoralnog centra kreće s radom Klub ritmičke gimnastike, kojeg vodi Stefany Hohnjec. Kroz vježbe ritmičke gimnastike, igru i ples, bez rekvizita i s rekvizitima – vijača, obruč, lopta – te kroz različite druge vježbe djeca razvijaju motoričke sposobnosti i vještine te usvajaju radne navike za ritmičku gimnastiku i ostale sportove. Upisi u tijeku 0994860807.

Župna kateheza

 • Predškolci – subotom u 10h
 • Prvi i drugi razred – subotom u 11:30
 • Prvopričesnici – subotom u 10 i 11
 • Ministranti – subotom u 11h
 • Krizmanici – nedjeljom u 17:30
 • Srednjoškolci i mladi – utorkom u 20:30
 • Biblijska grupa ponedjeljkom u 19:45
 • Mladi 25+ prve srijede u mjesecu u 20h
 • Hagioterapija srijedom u 20h

 

Katehetsko-kulinarska druženja za mlade 25+

 

Mladi koji više nisu najmlađi svake prve srijede u mjesecu  u 20h u župnoj konobi dođite na katehezu i druženje.

 

Katehezu vodi p Vinko i vjeroučitelj Zoran Turza, a večeru sprema svaki put netko drugi.

 

Dolazak najaviti na broj 0917388507

 

Prvi susret u ovoj akademskoj godini je 4.10. u 20h.

 

 

Sv. Nedelja-Sv. Martin-Samobor – 60. Planinarski križni put. 14-15.10.2017.

Ti, kome bi bilo prvi put da sudjeluješ u hodu za križem i ti što bi možda proslavio rođendan sa starim prijateljima. Zovem te, dođi na planinarski križni put.

 

“Mi moramo pronaći Boga, a on se ne može pronaći u buci i žurbi. Bog je prijatelj tišine. Pogledaj kako priroda – stabla, cvijeće, trava – rastu u tišini. Pogledaj kako se zvijezde, mjesec i sunce kreću u tišini. Mi trebamo tišinu kako bismo mogli dotaći duše.”

Majka Terezija

 • OBAVEZNO ponijeti gojzerice ili čvrste nepromočive cipele, Vreću za spavanje, podmetač, Hranu i piće za dva dana, Rezervnu obuću za školu
 • CIJENA križnog puta je 30 kn + 40kn za prijevoz u oba smjera. PRIJAVE i UPLATE bit će u Uredu za pastoral mladih (Branjugova 1) 9.10. (ponedjeljak) od 16 do 18 h. Ili kod Davida Milinkovića 091 161 3332

Postavljena CityLight oglasna vitrina s osnovnim informacija o župi i aktivnostima

Prošli tjedan smo ispred Pastoralnog centra na šetnicu postavili oglasnu vitrinu. Hvala Peri Pertrićeviću koji je organizirao i dobrim dijelom financirao nabavu i postavljanje panoa. Također hvala Miljenku Šutalu i braći Šuker (Pavo, Blaž Ante) koji odradili pripremne radove.

City Light osvijetljena reklamna vitrina dizajnirana je za postavljanje uz gradske šetnice i prometnice. Nosiva konstrukcija od cinčanog ili nehrđajučeg čelika. Vidljiva površina plakata je u skladu sa standardnim formatom dimenzija 1185 x 1745 mm

 

 

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama narodnim: »Što vam se čini? Čovjek neki imao dva sina. Priđe prvomu i reče: ‘Sinko, hajde danas na posao u vinograd!’ On odgovori: ‘Neću!’ No poslije se predomisli i ode. Priđe i drugomu pa mu reče isto tako. A on odgovori: ‘Evo me, gospodaru!’ i ne ode. Koji od te dvojice izvrši volju očevu?« Kažu: »Onaj prvi.« Nato će im Isus: »Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje! Doista, Ivan dođe k vama putem pravednosti i vi mu ne povjerovaste, a carinici mu i bludnice povjerovaše. Vi pak, makar to vidjeste, ni kasnije se ne predomisliste da mu povjerujete.«

Riječ Gospodnja.

 

Čemu služi pastoralni centar?

Pater Mijo jednom je napisao da su bile „različite reakcije župljana kada su vidjeli zgradu župnog centra koja im se u prvi mah učinila „prevelikom“ i čak nepotrebnom. Zašto? Zato što vjernici u našoj domaćoj crkvi nemaju predodžbu o župnom centru. Taj im je pojam sasvim nov. Njima je pred očima uvijek samo župnikova kuća ili „farof“, kako se to u ovom kraju kaže, u kojoj živi župnik i njegov kapelan, jedna prostorija za župni ured te dnevni boravak i kuhinja u koju za vjernike nema pristupa, osim ureda. Da i oni imaju svoje prostorije kamo mogu doći i družiti se u dogovoreno vrijeme, to im se činilo gotovo nemogućim. Stoga su i najveći „skeptici“ ubrzo prihvatili ovaj župni centar kao svoj „drugi dom“ u kojeg mogu slobodno doći i djeca, i mladi i odrasli i provoditi svoje slobodno vrijeme u raznim igraonicama kao što su mali sportovi ili razni oblici gimnastike, folklora i plesa ili kreativnim radionicama te obiteljskim svečanostima prilikom slavlja rođendana, prve  pričesti i krizme pa čak organizirati i karmine nakon sprovoda.

Stoga iskoristite priliku i dođite u pastoralni centar. Posudite knjigu iz biblioteke, studenti i učenici dođite učiti i pisati radove u miru, organizirajte proslave rođendana ili drugih slavlja u župnoj konobi… rezervacije prostorija i dogovor oko aktivnosti u župnom uredu.

 

 

   MISNE NAKANE OD 01.10.2017. DO  08.10.2017.

 

01. Ned. 26. NEDJELJA U GODINI; Terezija od Djeteta Isusa

 

08:00 ++IZ OBIT. PAVLINIĆ
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –

Spomen: ZA ZDRAVLJE MALOG ERIKA JURANA

Spomen: +STJEPAN NOVAK

11:30 ++VLADIMIR I LJUBICA ŠLOSEL I

++IZ OBT. ŠLOSEL

19:00 ++PERO, MIRA I VLATKO OBAJDIN
02. Pon. Anđeli Čuvari, Anđela, Anđelko 19:00 ++FRANJO I JOSIP ČORAK I ++IZ OBIT. ČORAK
03. Uto. Dionizije Areopagit, Kandida, Svjetlana 19:00 +ALOJZIJE ŽARKO

 

04. Sri. Franjo Asiški, Franka, Franciska, Zlata 19:00 ++KATA, JAKOV I MARIJA ŠUKER I

++IZ OBIT. ŠUKER

 

05. Čet. Faustina Kow., Mauro, Placid, Miodrag 19:00 +JURAJ SAMBOLIĆ

 

06. Pet.

 

Bruno, Fides, Vjera, Vjerica 19:00 DAN MOLITVENIH VJENACA KRALJICE OBITELJI

NA NAKANU OBIT. ŠIMIĆ I PRANJIĆ

 

07. Sub. BDM od Krunice, Ruža, Rozalija, Justina 19:00 ++IZ OBIT. MIKULIĆ
08. Ned. 27. NEDJELJA U GODINI;

Demetrije, Hugo, Šimun

08:00 +JANJA KRIŽAN
10:00 Spomen: ZA ZDRAVLJE MALOG ERIKA JURANA

Spomen: +JOZO DJULIĆ

11:30 +JOZO JOZIĆ
19:00 ++ANDRIJA I ANA MAROŠEVIĆ, TE

++IZ OBIT.KOTARAC

 

 

Ženidbeni navještaj: ANTO ŠOŠIĆ i ANA MARIJA ČIČAK                        

                                    NIKOLA ČAVLOVIĆ i PETRA BARIČEVIĆ

                                    IVAN NOVAK i  ANA MARIJA JEFTIĆ

                                     MARINKO BARIŠIĆ i  ANTONIJA TOPIĆ

 

Vjenčani 30.09.2017.: NIKOLA KUNOVIĆ  i  KATARINA KUNOVIĆ r. BLIZNAC

                                      ZORAN VERNER i ADRIANA RADIČEVIĆ

  MIRO PETAR NEVAJDA i DANIJELA ŠIMUNOVIĆ

                

Kršteni    30.09.2017.: MARKO KUNOVIĆ

                                      DORIAN MARKOTA

                                      FRANKA MRGAN

                                       KIM POSAVAC