«

»

tra. 19

Župne obavijesti 19.4.2015.

Crkva BD Marije Kraljice apostola Zapešić (8)Večeras nakon mise u 19h je sastanak za roditelje krizmanika. Neka roditelji dođu s djecom na misu i neka ostanu na sastanku u crkvi.

Sutra p. Vinko sa 44 hodočasnika ide na hodočašće u Rim. Polazak je u 5 sati ujutro. Povratak je predviđen u subotu kasno navečer.

Dvostruki DVDi sa slikama i videom Prve Pričesti još nisu do kraja umnoženi. Ali većina jest, pa ih možete podići nakon mise u 11:30 u sakristiji ili ovih dana u župnom uredu u uredovno vrijeme.

 • Zborovi imaju redovito svoje probe. Novi članovi su dobrodošli.
  • Predškolski zborić subotom u 10:00h
  • Dječji zbor subotom u 9:00h
  • Zbor Mladih četvrtkom u 21h
  • Veliki mješoviti župni zbor četvrtkom u 20h
 • Pripremni radovi za Sanaciju krovišta pastoralnog centra su u tijeku. Hvala svima koji su se uključili, pozivamo i ostale da svojim novčanim prilogom omoguće da se sanira krov i spriječi prokišnjavanje i propadanje krovne konstrukcije i namještaja.
 • Akademski slikar Ante Žaja naslikao je sliku posljednje večere, koju možete vidjeti na parapetu lijevo od orgulja. Sliku je sponzorirala Gradska četvrt Sjever. U planu je izrada slike iste veličine, istog autora koja prikazuje Večeru u Emausu, koja bi stajala s druge strane orgulja. Traži se sponzor za drugu sliku.
 • Župa nudi mogućnost proslave dječjih rođendana u novoj dvorani u potkrovlju subotom i nedjeljom popodne. Korištenje dvorane se ne naplaćuje, ali se roditelji mole da prema svojim mogućnostima daju novčani prilog za troškove održavanja i režija. Rezervacija termina u župnom uredu. Ukoliko netko želi originalan, tematski osmišljen rođendan kojeg vode animatori s bogatim iskustvom u animaciji djece, mogu se javiti animatorici i dogovoriti detalje 098 826 786.
 • Anonimni alkoholičari su udruženje muškaraca i žena koji dijele svoja iskustva, snagu i nadu u rješavanje njihovog zajedničkog problema i pružaju pomoć jedni drugima u oporavku od alkoholizma. Jedini uvjet za članstvo je želja za prestankom konzumiranja alkohola. Susreti srijedom u 18h u župnoj bibioteci.
 • FaithFit – besplatni treninzi za muškarce su utorkom i četvrtkom u 21h, te nedjeljom od 20h. Samo dođite! Voditelj treninga je hrvatski tigar  Željko 092 1411 345. Na trening je potrebno donijeti čistu obuću i ručnik.
 • Ženidbeni navještaj: – JOSIP STANKOVIĆ i MARIJA KALAIC;  DUBRAVKO JURATOVAC i  IVANA SMUĐ

 

MISNE NAKANE OD 19.04.2015. – 26.04.2015.

19. Ned. TREĆA USKRSNA NEDJELJA, Marta, Leon 08:00 +MAGDALENA RUBINIĆ
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE-

Spomen: za ozdravljenje malog ERIKA JURNA

11:30 +MILAN LOVRIĆ
19:00 +STIPO JUROŠ I  +IZ OBIT. JUROŠ I ZELIĆ
20. Pon. Teotim, Dina,

Marcijan

07:00 ZAHVALA ZA 46 GODINA BRAKA
19:00 +JURO KNEZOVIĆ I +IZ OBIT. KNEZOVIĆ
21. Uto. Anzelmo, Konrad,

Goran

07:00 NA ČAST PRESVETOG TROJSTVA

-NAKAN OBIT. ZELJKO

19:00 ++FRANJO I JOSIP ČORAK I ++IZ OBIT. ČORAK

++STIPO, KATA I LJUBAN MATIJEVIĆ, TE ++IZ OBIT. MATIJEVIĆ

+MILJENKO VUGRINEC

+VOJMIL LIVAKOVIĆ

+SLAVKA (ž) KOVAČ I ++IZ OBIT. KOVAČ

22. Sri. Soter i Kajo, Vojmil, Leonida, Teodor 07:00 ++MIRA I STJEPAN ŠPIRANEC, TE +STJEPAN BABIĆ
19:00 ZA ++IZ OBIT. ŠUKER
23. Čet. JURAJ, Adalbert, Đurđica, Đuro, Helena 07:00 ++JURAJ I LJUBICA MASNJAK
19:00 ++JURAJ, DRAGA, STJEPAN I ANA DUPKO

I ++IZ OBIT. RIBIĆ

24. Pet. Fidel, Vjeran, Vjera, Marija 07:00 NA ČAST PRESVETE KRVI KRISTOVE

-NAKANA OBIT. ZELJKO

19:00 ++IZIDOR LIPOVAC I IVICA BIROVČEC

++BARICA I VILIM LOZAR I ANTUN I PERA VUJIĆ

+MARKO MRKONJIĆ

++JURAJ I REZIKA GOLUBIĆ

+GORAN VALTER KOLARIĆ

NA NAKANU OBIT. ŠUKER

25. Sub. MARKO EVANĐELIST, 07:00 ZA ++U DRUŽINOVIĆA GROBLJU
19:00 +MILAN ŠPEHAR I ++IZ OBIT. ŠPEHAR
26. Ned. ČETVRTA

USKRSNA NEDJELJA, (NEDJELJA DOBROG PASTIRA),Višnja

08:00 +SLAVKO I ++IZ OBIT. KOŽUL
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE-

Spomen: za ozdravljenje malog ERIKA JURNA

11:30 ZA ++IZ OBIT. KROLO I KARAULA
19:00 ++ANA, RUŽA I ANDRIJA KOBAŠ

 

Čitanje svetog Evanđelja po Luki U ono vrijeme: Učenici su Isusovi pripovijedali što se dogodilo na putu i kako ga prepoznaše u lomljenju kruha. Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: »Mir vama!« Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus: »Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam.« Rekavši to, pokaza im ruke i noge. I dok oni od radosti još nisu vjerovali, nego se čudom čudili, on im reče: »Imate li ovdje što za jelo?« Oni mu pruže komad pečene ribe. On uzme i pred njima pojede. Nato im reče: »To je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama: treba da se ispuni sve što je u Mojsijevu Zakonu, u Prorocima i Psalmima o meni napisano.« Tada im otvori pamet da razumiju Pisma te im reče: »Ovako je pisano: ’Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima počevši od Jeruzalema.’ Vi ste tomu svjedoci.« Riječ Gospodnja.