«

»

lip. 21

Župne obavijesti 22.6.2014.

 • Večeras 22 ministranata zajedno sa p. Vinkom, fr. Stipanom i tri mame idu na nagradno ljetovanje u Split. Polazak za Zaprešićkog kolodvora je u 21:27. Roditelji neka dovezu djecu u 21.00 na kolodvor Zaprešić. Potrebno je ponijeti plahtu, dekicu i jastučić; odjeću za slučaj kiše, tenisice, ručnike… za više inormacija pitati p. Vinka 0917388507. Oni koji idu autom
 • Biblijsko-molitvenih susreta, kateheza, probe zbora, hagioterapije i sl. nema do jeseni.
 • U srijedu 25.6. je Dan državnosti, misa za domovinu služit će se u 19h.

 

 • Na Svetkovinu Srca Isusova, petak 27.6. u 19h u našoj župi MZ „Gorušičino zrno“ organizira duhovnu obnovu. Misu i duhovnu obnovu će predvoditi pater Ciril Ćuš iz Slovenije. Pater Čuš će svjedočiti kako je važno oprostiti. Nakon teškog djetinjstva u kojem ga je otac fizički zlostavljao te se teško nosio sa svakodnevnim obvezama i učenjem, bio depresivan i povlačio se u sebe, pater Čuš počeo je čitati Bibliju, i to mu je donosilo mir.
 • U petak u 18h vjenčaju se Marko Idžojtić i Karolina Škripec, stoga neće biti krunice prije mise.
 • Na Dan državnosti, 25. lipnja, Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira hodočašće u Slunj, Udbinu i Škabrnju. Cijena karte je 120KN. Svi zainteresirani mogu se javiti gospođi Luciji 0912223254.
 • Za orgulje još nismo sakupili ni polovicu potrebnih sredstava. Ima još više od polovice svirala koje nemaju kuma (sponzora). Među kumove se možete upisati u župnom uredu. Oni koji žele anonimno pomoći izgradnju orgulja neka ubace svoj prilog u škrabicu na izlazu iz crkve.
 • Zbog godišnjih odmora u srpnju i kolovozu nema jutarnjih misa radnim danom. Radnim danom su mise u 19h, a nedjeljom u 8, 10 i 19h. Do početka rujna nema mise nedjeljom u 11:30.
 • Prilika za ispovijed je utorkom i petkom od 18:30.
 • Krizmanici mogu podići fotografije i video od krizme u župnom uredu svakog radnog dana od 10-12 i 17-19h.
 • Jučer kršten Marko Debeljak, danas se krsti Niko Miletić. Kršenicima i njihovim roditeljima čestitamo.
 • Ženidbu naviještaju Marko Cvitić i Ana Jugović, Dean Brkić i Ivana Kapović.
 • Umrla je Antonija Kos (Ujevića 24), u 22 godini života, nakon kratke i teške bolesti. Ispraćaj pokojnice će bitu u torak u 13:35 na Krematoriju, a misa zadušnica u 15h u našoj crkvi. Mami Suzani, bratu Borni i svoj tugujućoj rodbini i prijateljima iskrena sućut, a preminuloj Antoniji pokoj vječni podaj Gospodine!

 

 

Biti kum jednoj svirali novih orgulja

Kraljica instrumenata, orgulje su instrument iznimne vrijednosti, ali nažalost i cijene. Naše nove orgulje imaju 2420 svirala, 34 registra i 3 manuala. Najveće svirale su visoke 485cm, a najmanja tek desetak centimetara.

Župa od redovitih prihoda ne može pokriti troškove postavljanja orgulja, stoga molimo Vas da budete kum (sponzor) jedne svirale. Za kumstvo najvećoj svirali potrebno je izdvojiti 600kn, a najmanjoj tek 10kn. Imena kumova bit će ispisana na stranici orgulja, a tonovi njihovih svirala će odzvanjati našom crkvom desetljećima i stoljećima.

Molimo Vas da prilog, kojim omogućujete postavljanje orgulja uplatite na župni račun: IBAN HR5223600001101216475       Opis plaćanja:    Orgulje.

Naši prvopričesnici drugi u nogometu

Domaćini su nas lijepo dočekali , ispripovijedali nam povijest svoje župe i kipića Marije Jeruzalemske. Pomolili smo se svi zajedno i krenuli na nogometne terene.

Organizacija nogometnog turnira je bila na zavidnoj visini, a i vrijeme nas je poslužilo.

Lijepo smo se zabavili, osvojili smo 2. mjesto i imali najboljeg igrača (Stipić Mihael).

Bili smo odlični iako su na turnir došla djeca koja su starija tj. nisu ovogodišnji prvopričesnici.

Najvažnije je da su djeca bila  zadovoljna i da su bili sretni što su ponosno predstavljali svoju župu.

Svaka pohvala i roditeljima koji su bodrili svoju djecu.

U ekipi su bili : Stipić Mihael, Milić Mihael,  Sedak Marin, Čerimi David, Batković Noa, Grgec Borna, Markulin Damjan, Pihler Dominik, Jakolić Danijel, Marić Mihael, Saić Karlo i mlađa braća kao zamjene Sedak Petar i Markulin Rafael.  Slike na www.mka.hr

 

Sv. Ivan Krstitelj

Kad govorim o Ivanu, ne mogu ne spomenuti dio njegova tijela, a to je prst Ivana Krstitelja. Onaj prst koji je pokazao na Isusa i rekao – evo Jaganjca Božjega. U tome je Ivanova vječna veličina i primjer. Nikada nije pokazivao na sebe, već na Njega, Isusa. Na današnji blagdan možemo poći još dalje. Možemo promatrati mali prstić kao onaj u onim prenatalnim slikama u kojima vidimo da se djetetu već razvijajaju prstići, taj mali prstić tek rođenog djeteta usmjeren je i nama danas prema Isusu i poziva nas da ga slijedimo.

Ivan ne svjedoči samo prstom ni samo govorom. On svjedoči, i to je u današnjem evanđelju tako vidljivo, i svojim imenom. Ivan, naša hrvatska verzija tog biblijskog imena došla je do nas od latinskog Iohannes izvedene od grčkog Iochannes što nas konačno dovodi do hebrejskog Yohanan, što je skraćeno od Yehohanan (Bog je milostiv – od Yeh, skraćenice od Yahveh – Bog – i hanan – milostiv je).

Bog je u svome milosrđu bio milostiv i nama. Kao oni koji nose neizbrisiv trag svoga krštenja na čelima pozvani smo svi biti Ivani u našem vremenu i pokazivati ne na sebe, već na Gospodina. Svi vi koji nosite ovo ime bilo u muškoj bilo u ženskoj inačici, budite ponosni i dostojni toga imena. Na internetu sam pronašao da je to jedno od deset najčešćih muških imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko dvadeset tisuća ovakvih imenjaka. Siguran sam da ni Ivane ne zaostaju brojem. Ne zaboravite to uistinu i biti.

 

P. Ciril Čuš – duhovna obnova 27.6. u 19h.

Puno puta pater Ciril ispričao je kako je on upoznao Isusa i što njemu znači Isus u svakodnevnom životu. Nakon teškog djetinjstva u kojem ga je otac fizički zlostavljao te se teško nosio sa svakodnevnim obvezama i učenjem, bio depresivan i povlačio se u sebe, pater Čuš počeo je čitati Bibliju, i to mu je donosilo mir.

Jednog dana prijatelj ga je pozvao da mu se pridruži na molitvenoj zajednici. Svjedočanstvo žene koja je oprostila svome mužu zlostavljanje navelo ga je na razmišljanje te mu je svećenik predložio ako se želi pomiriti s ocem da mora moliti. Bilo je jako teško, tek nakon godinu dana skupio je hrabrosti i otišao ocu i zatražio oproštenje, uslijedilo je novo razočaranje, otac je postao još gori, postao je za oca nitko i ništa.

Tek nakon 2 godine je počelo razmišljanje da kaže ocu da ga voli, ali kako kad nema ljubavi koju će dati ocu. Kroz molitvu Isus mu je napunio srce te je uspio reći ocu da ga voli ali otac je bio još gori.

Ipak patera Cirila 4 stvari su držale na životu: krunica, misa, molitvena zajednica i biblija.

Napokon, nakon još godinu dana jake molitve uspio je ponovo reći ocu da ga voli, i zagrlio ga je…otac je uzvratio, prestao piti, sve se promijenilo. Otac je postao onaj pravi. Pater Ćuš nastavio je moliti. Isus je živ. Uz svakodnevnu krunicu svaka 2-3 dana išao je na misu jer nije mogao bez nje, bez Isusa, vratio se ponovo u školu, odrekao se sebe i odazvao tamo gdje ga Bog zove, ali Bog nije konkretno govorio nego kroz klanjanja, molitvu i zajednicu. Pater Ciril je uspio i sada svjedoči o Isusu i o tome kako je Isus promijenio njegov život.

      MISNE NAKANE OD 22.06.2014. – 29.06.2014.

 

DVANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Paulin, Toma More

08:00 ++VERONIKA I ĐURO RADILJEVIĆ I

MARIJANA GABRIĆ

10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE-

Spomen: za zdravlje MALOG JURANA

11:30 –          NEMA SVETE MISE –
19:00 ++PETAR I KATICA HARAPIN I

++ IZ OBIT. HARAPIN

Marija, Josip, Flavije, Aron 07:00 ZAHVALA ZA UNUKU SARU
19:00 +PETAR MAŽAR I ++IZ OBIT. MAŽAR
ROĐENJE IVANA KRSTITELJA, Ivan, Ivana 07:00 – NEMA SVETE MISE –
19:00 ++IVAN I MARIJA HIRŠBERGER

++BOŽO NIKOLIĆ I ŠIME MATIĆ

++IVAN, RUŽA, IVO I ANTE KRAKIĆ, TE

++PAVAO, FERDO I NIKOLA VALENTIĆ

+IVAN KALAMIR

+FRANJO SOFTA

+MILJENKO VUGRINEC

++IVAN BEZUH I MARINA VNUČEC

ZAHVALA OBIT. VRDOLJAK

Maksim, Prosper, Adalbert 07:00 +IVAN ŽINIĆ
19:00 ZA ++IZ OBIT. ŠUKER I ŽARKO
Čet. Ivan i Pavao, Zoran 07:00 ++MIRA CEROVAC I MARIJAN FEGIĆ
19:00 +ELVIRA RIBIĆ
PRESVETO SRCE ISUSOVO 07:00 +DARKO VULETIĆ
19:00 +STJEPAN ŽELEZIĆ

+VID mlađi KALAMIR I ++IZ OBIT. KALAMIR

++DANICA I VALENT PICEK

+PETAR ŠVENDA

ZA +DAVIDA

Bezgrešno Srce Marijino, Irenej, Mirko 7:00 ++DRAGICA I STANKO FUTIVIĆ
   
19:00 ++STJEPAN I TIHOMIR VINTER,

TE ++ANA I MARKO MATUZIĆ

 

SVETI PETAR I PAVAO APOSTOLI, Paula, Krešimir 08:00 ++RUDOLF I DUBRAVKA SMRKULJ
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE-

Spomen: za zdravlje MALOG JURANA

11:30 –          NEMA SVETE MISE –
19:00 ZA ZDRAVLJE OBITELJI MARTINEC I ZAHVALA

ZA GODIŠNJUICU BRAKA

 

»Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima. Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu. Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju

bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vrijedniji ste nego mnogo vrabaca. Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.«