«

»

stu. 24

Župne obavijesti 25 studenog 2018. – KRIST KRALJ

Sastanak ŽPV-a je sutra navečer u 20h u župnoj konobi. Teme su: advent, zornice, Božić…

Danas je nedjelja Krista Kralja, posljednja u liturgijskoj godini, slijedeća je prva nedjelja došašća.

U petak, 07. prosinca, je prvi petak u mjesecu i prilika za sv. Ispovijed koja započinje u 18.00 sati. Pobožnost Srcu Isusovu započinje u 18.30 sati.

  • Blagoslov adventskih vijenaca je slijedeću nedjelju na misi u 11:30h.
  • U srijedu, 5. prosinca u 17.30 sati, Sveti Nikola i Grad Zaprešić pozivaju djecu u dobi do 10 godina s prebivalištem na području Gradske četvrti Sjever, a koja nisu polaznici gradskih dječjih vrtića i škola, da dođu na priredbu u crkvu MKA, gdje će im Sveti Nikola podijeliti prigodne poklone.
  • Kreativna radionica već neko vrijeme izrađuje adventske vijence i druge prigodne stvari za Došašće i Božić. Od danas ih možete razgledati i kupiti u predvorju crkve. Sav je prihod namijenjen potrebitima iz naše župe.
  • Božićni sajam velikoj dvorani PC-a je u subotu 15.12. od 11:00 do 19:00. Dođite ponešto prodajte ili kupite, popijte kuhano vino ili čaj, probajte kolače i podružite se. Ove godine će biti i štand s kobasicama.  Prodavači neka je jave organizatoru Željku Sučiću
  • Zahvaljujemo Bogu što je uslišio molitve za ozdravljenje dječaka Antona (5 godina). Nalazi i prognoze su dobre.
  • Zahvaljujemo se svim obiteljima koje su uplatile obiteljski dar (Lukno) za tekuću godinu. Taj dar je godišnji novčani prilog od 120 kn po bračnom paru (samačko domaćinstvo 60 kn), a namijenjen je za potrebe pastorala. Potičemo i ostale da to učine kada budu u mogućnosti! Uplatiti možete u župnom uredu svakog radnog dana 10-12h i 17-19h ili uplatom na žiro račun IBAN: HR5223600001101216475      Opis plaćanja: „Prezime i adresa obitelji“
  • U župnom uredu možete nabaviti nabožne predmete, molitvenike, Sveto pismo, kalendare, križeve.
  • U našoj župi bilo je 124 pojedinca ili obitelji uključeno u MVKO kroz 4 vijenca. Neki od članova su umrli, neki ohladili, neki zaboravili. Pa na oglasnoj ploči pogledajte koji su dani još slobodni i uključite se u MVKO. Stari članovi neka obnove svoje članstvo, novi neka se upišu u župnom uredu radnim danom 10-12 i 17-19h.

 

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: ANTUN ČAJKOVAC i VANJA JELKIĆ

IVAN JAKIĆ I MILA ČOLAK

IVAN KEPČIJA I MARINA KEPČIJA r. VOLAREVIĆ

VJENČANI: GORAN SPREMO i  MARINA ANIČIĆ SPREMO    r. ANIČIĆ
KRŠTEN 24.11.2018.   DINO RAJČIĆ

 

 

 

Rekonstrukcija kotlovnice pastoralnog centra

Župni pastoralni centar, već dvadeset godina služi podizanju kvalitete života vjernika i svih građana grada Zaprešića. Svakodnevno u pastoralnom centru borave stotine ljudi: molitvene zajednice, zborovi, terapije za djecu s autizmom, korisnici župnog Caritasa, mladi, udruga umirovljenika, kreativne radionice, sportske aktivnosti…

Župa otvara vrata svakoj dobroj inicijativi i nudi suradnju i toplinu. No u zadnje vrijeme s toplinom imamo problema. Naime, kotlovnica pastoralnog centra, izgrađena prije gotovo dvadeset godina, dotrajala je i energetski je vrlo neučinkovita. Već u dva navrata krpan je glavni kotao, a korozija je uništila i spremnik tople vode. Stoga je potrebno ići u rekonstrukciju cijele kotlovnice zamjenom dotrajaloga kotla, novim kondenzacijskim bojlerima.

Prema pristiglim ponudama ukupni troškovi kotlovnice pastoralnog centra iznose

191.784,75kn

Ovako veliki izdatak nemoguće je pokriti iz redovite milostinje i uobičajenih darova župljana stoga Vas molimo da u ovo predbožićno vrijeme pokažete pripadnost i privrženost svojoj župi te novčanim prilogom pomognete rekonstrukciju kotlovnice.

Uplatiti možete na žiroračun župe HR5223600001101216475, model plaćanja Hr99 ili pomoću barkoda

 

Advent u Salzburgu

Subota 1.12. Polazak autobusa u 5:00 iza crkve. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u SALZBURG odlazimo na misu u 12:30h Hrvatsku katoličku župu bl. Alojzija Stepinca na Mirabellplatzu, nakon mise u župnoj dvorani bit će organiziran ručak. Nakon ručka idemo prema vidikovcu na Monchsbergu i u palotinski samostan-dvorac Johannesschlosl, panoramski razgled grada s krova dvorca i kava u samostanu. Slijedi nastavak razgleda grada: KATEDRALA – STARA REZIDENCIJA – NOVA REZIDENCIJA S 35 ZVONA – FRANJEVAČKA CRKVA – SVEUČILIŠNA CRKVA –  MOZARTOVA RODNA KUĆA – MUZEJ – FESTIVALSKA PALAČA. Slobodno vrijeme za Adventski sajam. Odlazak do busa i vožnja do hotela. Smještaj u hotel Moisl**** Abtenau s četiri zvjezdice, noćenje.

Nedjelja 2.12. Doručak. Vožnja autobusom u jedno od najljepših i najstarijih mjesta Austrije, HALSTATT, na obali istoimenog jezera. Vožnja preko Liezena prema Leobenu. Misa u 16h u Leobenu, nakon mise ručak i druženje s hrvatskom dijasporom. Povratak vožnjom kroz Austriju, uz moguće zaustavljanje u Grazu putem radi odmora. Dolazak u Zaprešić u kasnim večernjim satima. Sve je popunjeno. Putnici neka ne kasne, neka ponesu važeću osobnu i putovnicu, adekvatnu odjeću i obuću.

 

 

Upisivanje misnih nakana za 2019. godinu

 

Nakana za svetu Misu može biti svaka plemenita nakana – u zahvalu za primljena dobročinstva, za uspjeh, zdravlje, slogu, mir, za pojedinca i cijelu obitelj, za žive i pokojne.  Od utorka 4. prosinca 2018. s početkom u 10:00 sati počinjemo s upisivanjem misnih nakana za 2018. godinu.

Mnogi će imati svojih želja, tj. pojedinih datuma i dana u godini koje bi htjeli rezervirati za svoje nakane. U većini slučajeva je to moguće ostvariti, no ponekad i nije, stoga vas lijepo pozivam na razumijevanje. Naime, veliki broj vjernika želi da se Misa slavi po njihovoj nakani u nedjelju ili neki značajni blagdan ili pak na smrtni dan, rođendan ili imendan. To je lijepo, no imajmo na umu da  imamo samo 52 nedjelje u jednoj građanskoj godini odnosno oko 400 intencija i da je nemoguće svima udovoljiti. Svake nedjelje i zapovijedanog blagdana jedna Misa mora biti za sve žive i pokojne župljane.

Kod upisivanja nakana pripazimo na sljedeće: nakane neka budu što kraće, bez nabrajanja svih članova obitelji, budući da ih dragi Bog sve znade, pa je dovoljno spomenuti npr. za pokojne iz obitelji Perići neka bude spomenuta samo jedna-dvije obitelji po nakani. Sve vas lijepo pozivam na razboritost prilikom naručivanja sv. Misa. Da bi se upisivanje Misa moglo obaviti što preciznije, pozivam vas da upisivanje ostvarite u redovno vrijeme Župnog ureda radnim danom od 10-12 i od 17-19. Kako bi što više ljudi imalo priliku upisati misnu nakanu na željeni datum, u prosincu 2018. će svaki pojedinac moći upisati najviše tri misne nakane, a ako ostane slobodnih nakana nakon 1.1.2019. moći će se upisati nakane bez ograničenja. Što se tiče priloga za misu ili misnog stipendija, prema potvrđenom običaju Crkve dopušteno je da svećenik koji slavi ili koncelebrira misu primi prilog da bi misu namijenio na određenu – od vjernika izraženu – nakanu. Misni stipendij iznosi 50 kn.

Svaka misa je je za sve vjernike i za cijeli svijet, to se posebno odnosi na mise utorkom, petkom u 19h i nedjeljom u 10h, kada se služi misa pro populo. Pa ako želite u misi da se moli za vaše nakane, možete u župnom uredu upisati vašu molitvenu nakanu u molitve vjernika. Uz molitvu dobro je uključiti, ispovijed, post i vršenje djela milosrđa. Pa uz sudjelovanje na misi i molitvenu nakanu možete odrediti dan posta i/ili dati prilog za potrebe siromašnih ili za potrebe crkve.

 

 

MISNE NAKANE OD 25.11.2018. DO  02.12.2018.

 

25. Ned. KRIST KRALJ; Katarina Aleksandr.; Kaja 08:00 +KATA ŠUKER I ++IZ OBIT. ŠUKER
      10:00 MISA ZA NAROD (PRO POPULO)
11:30 +KATA I IVAN BRLETIĆ I +IZ OBIT. BRLETIĆ
19:00 ++VIKTORIJA I NIKOLA AZINOVIĆ
26. Pon. Konrad; Leonard; Dubravko; Silvestar

 

19:00 ++IVAN I MILA ČOLAK I ++IZ OBIT. ČOLAK
27. Uto. BDM od Čudotv. Medalj.; Virgil; Valerijan 19:00 +VJERA ZORIĆ I ŠTEFICA STANKO, TE

++IZ OBIT. ZORIĆ, DUDA I STANKO

 

28. Sri. Jakov M.; Katarina L.; Držislav, Stjepan 19:00 ++IZ OBIT. RADOŠEVIĆ I LOVRETIĆ
29. Čet. Satumin; Svjetlana; Vlasta; Filomena 19:00 +MARKO MRKONJIĆ
30. Pet. Sv. Andrija ap.; Andro; Andrea; Hrvoje 19:00 MISA ZA NAROD (PRO POPULO)

 

01. Sub. Natalija; Božena; Natko; Kazimir 19:00 +KATARINA MAJERIĆ I ++IZ OBIT. MAJERIĆ
02. Ned. 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA; Živka; Blanka 08:00 +VID ŠUTALO I ++IZ OBIT. ŠUTALO I

MILANOVIĆ TRAPO

10:00 MISA ZA NAROD (PRO POPULO)
11:30 +NEDILJKO VUKADIN I ++IZ OBIT. VUKADIN
19:00 +MARIJAN JURIČ

 

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

U ono vrijeme: Reče Pilat Isusu:

»Ti li si židovski kralj?« Isus odgovori: »Govoriš li ti to sam od sebe ili ti to drugi rekoše o meni?« Pilat odvrati: »Zar sam ja Židov? Tvoj narod i glavari svećenički predadoše te meni. Što si učinio?«

Odgovori Isus: »Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta. Kad bi moje kraljevstvo bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan Židovima. Ali kraljevstvo moje nije odavde.« Nato mu reče Pilat: »Ti si dakle kralj?« Isus odgovori: »Ti kažeš: ja sam kralj. Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu. Tko je god od istine, sluša moj glas.«

Riječ Gospodnja