«

»

sij. 26

Župne obavijesti 26. siječnja 2020. – 3. NKG

Treća je nedjelja u crkvenoj godini.

Sveci i imendani slijedećeg tjedna: u ponedjeljak je sveta Anđela Merici, djevica; u utorak je sveti Toma Akvinski, prezbiter i crkveni naučitelj; u petak je sveti Ivan Bosco, prezbiter.

Slijedeće nedjelje slavimo blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu. Pod misama će biti i blagoslov svijeća. Svijeće ćete moći nabaviti u predvorju crkve. Tada i mi redovnici slavimo svoj dan – Dan posvećenog života.

Prošle smo nedjelje za župni Karitas prikupili 4.534,69 kuna. Hvala na vašoj dobroti!

  • Pozivam hodočasnike u Svetu zemlju da uplate dio novca, uz već uplaćenu akontaciju, kako bih mogao proslijediti agenciji.
  • Obitelji koji žele primiti mlade za SHKM u svibnju, mogu do petka popuniti prijavnicu i dostaviti istu u župni ured.
  • U srijedu smo započeli s velikom devetnicom svetom Josipu koju predmole članovi MVKO-a povodom hodočašća u Karlovac, koje je planirano u subotu, 14. ožujka. Devetnicu molimo svake srijede, pola sata prije svete mise.
  • O Molitvenim vijencima u našoj župi pročitajte u listiću.
  • Euharistijsko klanjanje. U četvrtak će nakon večernje svete mise bit euharistijsko klanjanje. Pjevačka proba za sve koji žele sudjelovati u animiranju klanjanja, bit će u utorak u 17:30 u podrumskim prostorijama Pastoralnog centra.
  • Župni izlet i skijanje. U subotu idemo na skijanje. Do sada se prijavilo 39 osoba. Polazak je u 7:30 iz crkvenog dvorišta. Predviđeni program pogledajte u listiću. Prijave traju do četvrtka.
  • Slijedeće će nas nedjelje posjetiti terapijska zajednica Moji dani iz Đurmanca. Predstavit će nam se nakon svetih misâ u 8, 10 i 11:30. korisnici terapijske zajednice su ovisnici o alkoholu, drogi, kocki te u zadnje vrijeme i o video igricama. Iznijeti će nam ukratko svoja životna iskustva, promovirati zdrav stil života, informirati o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti, a sve s ciljem stvaranja društva slobodnog od ovisnosti. Nakon završetka mise, korisnici imaju običaj na izlazu iz Crkve prezentirati rad terapijske zajednice, podijeliti letke i brošure, te prezentirati vlastite ručne radove-suvenire, za koje vjernici mogu dati dobrovoljni prilog i time pomoći u realizaciji njihovog programa psihosocijalne rehabilitacije.
  • Mladi iz naše župe, koji žele sudjelovati na SHKM-u u Zagrebu, također se moraju prijaviti za susret. Prijaviti se možete u župnom uredu. Do sata je prijavljeno samo dvoje mladih.
  • Bračni jubileji. Za proslavu bračnih jubileja, 9. veljače, do sada se prijavilo pet bračnih parova.
  • Blagoslov obitelji se nastavlja. Ovotjedni raspored možete pogledati u listiću

 

NEDJELJNO EVANĐELJE: Mt 4,12-23

 

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

 

Kad je Isus čuo da je Ivan predan, povuče se u Galileju. Ostavi Nazaret te ode i nastani se u Kafarnaumu, uz more, na području Zebulunovu i Naftalijevu da se ispuni što je rečeno po proroku Izaiji: »Zemlja Zebulunova i zemlja Naftalijeva, put uz more, s one strane Jordana, Galileja poganska –narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu.« Otada je Isus počeo propovijedati: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!« Prolazeći uz Galilejsko more, ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari. I kaže im: »Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!« Oni brzo ostave mreže i pođu za njim. Pošavši odande, ugleda druga dva brata, Jakova Zebedejeva i brata mu Ivana: u lađi su sa Zebedejem, ocem svojim, krpali mreže. Pozva i njih. Oni brzo ostave lađu i oca te pođu za njim. I obilazio je Isus svom Galilejom naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu. I glas se o njemu pronese svom Sirijom. I donosili su mu sve koji bolovahu od najrazličitijih bolesti i patnja – opsjednute, mjesečare, uzete – i on ih ozdravljaše. Za njim je pohrlio silan svijet iz Galileje, Dekapola, Jeruzalema, Judeje i Transjordanije.

Riječ Gospodnja.

 

MOLITVENI VIJENCI KRALJICE OBITELJI U NAŠOJ ŽUPI

 

MVKO su osnovani u svibnju 2000. godine. Obitelji se povezuju molitvom, postom i euharistijom u molitveni vijenac. Svaki molitveni vijenac uključuje 31. obitelj ili pojedinca, svećenika i redovničku zajednicu. Svaki član ima svoj dan u mjesecu kada moli, posti i ide na svetu misu. Moli za obitelj, Domovinu, svećenike, redovničke zajednice i sve pokojne svih članova molitvenog vijenca.

U našoj župi imamo četiri Molitvena vijenca. Vremenom je došlo do nekih promjena u tri Vijenca. Neki molitelji su odselili u druge župe, neki su preminuli, a neki očito odustali. Zato smo započeli s obnovom , tj. dopunom Vijenaca. Treći MV (76) je to upravo napravio. Stoga molimo sve molitelje tog Vijenca da podignu liste u župnom uredu.

 

SKIJALIŠTE TRIJE KRALJI

 

Skijaške propusnice (skipass) se iznajmljuju po ovim cijenama:

Na skijalištu postoji mogućnost iznajmljivanja skija i ostale opreme.

Cjenik: Za odrasle – 16€ komplet, 13€ samo skije.

             Za djecu –   13€ komplet, 8€ samo skije.

Oni koje ne privlače takve zimske radosti, mogu se u hotelu opustiti u wellness-u ili kuglani. Korištenje saune i kuglane se mora unaprijed rezervirati. Za više informacija posjetite stranice hotela: www.jakec.si/si.

Za rezervacije treba nazvati na telefon: +386 2 803 45 06.

Nakon rekreacije, uputit ćemo se na ručak. Zbog svadbe u hotelu na skijalištu, ručak će biti u Gostišču Golob, udaljenom 23 kilometra od skijališta. Ručak uključuje juhu, glavno jelo, prilog i desert. Predviđen je slijedeći raspored:

           07:30 – polazak iz crkvenog dvorišta

           09:30 – predviđen dolazak na skijalište

           10:00 – 15:00 – skijanje i rekreacija

           15:30 – polazak na ručak

           16:30 – ručak

           18:00 – polazak

           20:00 – predviđen dolazak u Zaprešić

 

BLAGOSLOV OBITELJI

Ostatak rasporeda bit će objavljen u nedjelju, 2. veljače kad saznam tko će mi i u koje dane doći u ispomoć.

U blagoslov krećemo u 9 sati, osim gdje je drugačije naznačeno.

MISNE NAKANE 26.01.2020. DO 02.02.2020.