«

»

tra. 04

Župne obavijesti 3.4.2016

Danas je druga vazmena nedjelja ili bijela. Kod nas je na poseban način bijela, jer danas na misi u pola dvanaest 123 djece prima prvu svetu pričest. Preporučujemo naše prvopričesnike vašoj molitvi.

 • Hvala svima koji su uložili svoje vrijeme i trud oko proslave pve pričesti. Na poseban način hvala s. Heli koja je cijelu godinu pripremala djecu, a hvala i mamama koje su joj pomagale, napose zadnjih dana.
 • Nakon mise prve pričesti čestitajmo našim slavljenicima te ostanimo pred crkvom u druženju uz kavu, piće, kolače…
 • Slavljenici neka danas u svečanim bijelim haljinama imaju počasno mjesto za obiteljskim stolom.
 • Vraćanje prvopričesničkih haljina i preuzimanje slika i DVDa će biti u slijedeću nedjelju nakon mise u 11:30.

 • Tečaj priprave za brak u našoj župi i za cijeli zaprešićki dekanat održava 5 dana s 5 različitih tema koje traju od 20:00h do 21:30h, a vode ih stručni predavači. Tečaj su dužni pohađati i zaručnik i zaručnica, a na kraju tečaja oboje dobivaju potvrdu o pohađanju tečaju. ečajevi priprave za brak uza cijeli zaprešićki dekanat, održavaju se u Pastoralnom centru župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću (Sjever grada – Marles) s početkom u 20:00 sati. Prijave na tečaj su online http://obitelj.zg-nadbiskupija.hr/ Termini: 04.2016 – 08.04.2016; 02.05.2016 – 06.05.2016; 06.06.2016 – 10.06.2016
 • Projekcija filma ‘Karolu s ljubavlju’ i predstavljanje knjige ‘Dom pokraj Wisle’, novinara HKR-a Domagoja Pejića održat će se sutra, u ponedjeljak, u većoj podrumskoj dvorani, s početkom u 20 sati. I film i knjiga posvećeni su papi Ivanu Pavlu II. Ulaz je, naravno, slobodan. Nakon predstavljanja zainteresirani će moći kupiti knjigu po cijeni od 40 kn.
 • Jučer je bio Svjetski dan svjesnosti o autizmu, koji je udruga „Rubikon“ za djecu s Autizmom obilježila po peti put zaredom. Papa Franjo nazva autizam „križem“, koji nas povezuje sa Bogom i ističe: „Moramo se svi zauzeti kako bismo promicali prihvat, susret i solidarnost, i to u konkretnoj potpori i obnovljenom promicanju nade, pridonoseći na taj način da se prekine osamljenost, te u brojnim slučajevima i stigma koja tišti osobe pogođene poremećajima autističnoga spektra, a često i njihove obitelji. Udruga „Rubikon“ djeluje u našoj župi. Pastoralnom centru udruga ima senzoričku sobu u kojoj se redovito provodi senzorna terapija.
 • Slike vazmenog trodnevlja možete vidjeti na web stranici mka.hr
 • Slijedeća nedjelja je nedjelja župnog karitasa, neka djeca ostave nekvarljivu hranu i kućne potrepštine u kutiji kod kipa sv. Ante. Ministranti će vas na izlazu iz crkve zamoliti za novčani prilog za nabavu hrane. Svaki mjesec župni karitas kupi i podijeli siromašnima hranu i potrepštine u vrijednosti oko 5.000,00kn. Hvala svim darežljivim župljanima koji svojim prilozima to omogućuju.
 • U četvrtak, 14. travnja, naša župna zajednica hodočasti u Zagrebačku katedralu, u kojoj će biti izloženo tijelo, nama dragoga hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića. Svečana sv. Misa u katedrali je u 19.00 sati. Autobus polazi u 16:45 sati ispred crkve. Prijave za autobus u župnom uredu.
 • Kateheze za Krizmanike neće biti 3.4. , slijedeća kateheza je 10.4.

 

Misli Gilberta Keitha Chestertona

“Žena ne radi zato što joj muškarac kaže da radi, a ona ga sluša. Naprotiv, žena radi zato što je rekla muškarcu da radi, a on nije poslušao.”

 

“Obično se govori da nada dolazi s mladošću, i daruje mladosti svoja leptirova krila. Ali ja smatram da je nada posljednji dar koji se dariva čovjeku, i jedini dar koji mu se ne dariva u mladosti. Mladost je snažno razdoblje u kojem čovjek može biti liričan, fanatičan, poetičan, ali to je vrijeme u kojem čovjek može biti i beznadan. Kraj svake epizode se čini kao kraj svijeta. No, snaga nadanja kroz sve događaje, znanje da će duša preživjeti svoje avanture, ta slavna ins