«

»

velj. 04

Župne obavijesti 4.2.2018.

Kateheze za mlade i odrasle – Za kršćansku formaciju odraslih, osim sudjelovanja u aktivnostima pojedinih zajednica, u ovoj pastoralnoj godini nudimo Kateheze za mlade i odrasle u organizaciji Neokatekumenske zajednice u trajanju od 7 tjedana. Početak kateheza je u nedjelju 28. veljače 2018. u 20:00. Kateheze se održavaju dva puta tjedno: nedjeljom i četvrtkom u 20:00.

Jučer smo bili na izletu (hodočašću) na Rogli. Išlo je 3 autobusa. Hvala svima koji su pomogli da bude tako lijepo.

 • Tečaj govorništva za lektore župe Kraljice apostola počinje u četvrtak 2.2018. u 19:30h. Prvi blok sat bit će vježbe za glas i izgovor: vježbe foniranja i disanja. Svi dosadašnji čitači na misama i svi oni koji to žele postati neka dođu. Bilo bi dobro da se najave zbog kopiranje materijala.
 • Druženje za umirovljenike je svakog petka iza večernje mise u župnoj konobi.
 • Donesite lanjske maslinove grančice i ostavite u predvorje crkve da se mogu spaliti i napraviti pepeo za pepelnicu.
 • U subotu 10.2. slavi se spomendan bl. Alojzja Stepinca, na večernjoj misi u 19h prigodnom propovijedi obilježit ćemo ovaj spomendan. Oltar naše crkve ima u sebi ugrađene moći bl. Alozija, to je razlog više da na taj dan dođemo na misu.Toga dana u 19h kardinal Bozanić predvodi misu u katedrali.
 • U nedjelju, 11.2. je Svjetski dan bolesnika, koji se obilježava svake godine u Katoličkoj Crkvi 11. veljače. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. Kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb. Za datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetište u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti. Toga dana dovezite svoje bolesne na misu u 10 sati, za vrijeme mise će svi bolesnici imati priliku primiti bolesničko pomazanje.
 • Na stolu za tisak možete nabaviti katoličke novine i časopise: Mali koncil, Glas koncila, Veritas, Svjetlo Riječi, KANU, Glasnik srca Isusova.
 • Seminari na Lužnici:
  • KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA pod vodstvom p. Zdravka Lazića i p. Petra Cvekana vikend uoči prve nedjelje korizme 16. – 18. veljače 2018.
  • PUT OD 4O DANA – biblijsko-molitveni seminar pod vodstvom s. Stjepanke Stanić od 2. do 4. ožujka 2018.
  • Oba seminara traju od petka popodne do nedjelje popodne, za oba su prijave otvorene!
 • Djeca koja idu na blagoslov (još nisu primili Prvu Pričest) kada prilaze svećeniku neka pobožno sklope ruke i stave ih preko usta kako bi svećenik znao da su došli po blagoslov.

 

Molitva za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca

Gospodine Bože, izvore svetosti i milosti, blaženoga Alojzija, pastira i mučenika,
pozvao si da ti služi kao navjestitelj i branitelj istinei kao hrabri svjedok vjernosti Crkvi.

Poslušan tvojoj Riječi i vođen Duhom tvoje ljubavi,zauzimao se za siromašne i obespravljene;
ostavio nam je divno svjetlo čiste savjesti,
pouzdanja u tebe i ustrajnosti u trpljenju.

Ponizno te molimo da nas obdariš svojom radošću
te blaženoga Alojzija ubrojiš među svece sveopće Crkve, da bismo ga mogli još predanije slijediti
i uteći se njegovu moćnom zagovoru
u svojim životnim potrebama.

Po njegovim molitvama jačaj proročki glas Crkve,
koji širi nadu u dolazak tvojega kraljevstva,
praćen blizinom i utjehom Blažene Djevice Marije, Majke i Kraljice vjernoga ti naroda.
Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

 

 

 

HODOČAŠĆE LOURDES

23.-28.4.2018.

 

 1. dan 23.4. 2018. ZAPREŠIĆ- CANNES

Polazak iz Zaprešića 05:00 sati, vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja svaka dva-tri sata. Razgled Nice,  središta azurne obale, obilazak stare povijesne jezgre i poznatog šetališta Promenade des Anglais.  Dolazak u Cannes, smještaj u hotelu (***) Večera. Noćenje.

 

 1. dan 24.4. 2018. CANNES- ARLES- CARCASSONNE- LOURDES

Doručak. Vožnja kroz Provansu do mjesta ARLES. Razgled starog grada sa brojnim rimskim ostacima i kulturnim spomenicima: rimsko kazalište, amfiteatar, katedrala. Šetnja središtem grada. Nastavak vožnje južnom  Francuskom do CARCASSONNA. Razgled jednog od najljepših  srednjovjekovnih gradova u Europi. U večernjim satima dolazak u  LOURDES,  najveće marijansko svetište na svijetu, gdje se 1858. godine Blažena Djevica Marija u pećini Massabielle ukazala djevojčici Bernardici Soubirous. To je mjesto molitve, pokore, mira, milosti i čudesa.  Smještaj u hotelu (***). Sveta misa. Večera. Odlazak na večernju procesiju sa svijećama. Zajednički pozdrav Gospi pred Spiljom ukazanja. Noćenje.

 

3.dan 25.4. 2018. LOURDES

   Doručak. Sveta misa pred Spiljom ukazanja. Razgledavanje svetišta: Kripta, Bazilika Bezgriješnog Začeća, Bazilika Svete krunice, podzemna bazilika…Ručak. Slobodno vrijeme za odmor, kupnju suvenira i vlastite pobožnosti. U 17.00 sati sudjelovanje u svečanoj procesiji sa Presvetim – bolesnička procesija. Večera. Odlazak na večernju procesiju sa svijećama. Noćenje

 

 1. dan 26.4. 2018. LOURDES

Doručak. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa. Posjet Bernardičinoj rodnoj kući, Cochotu, župnoj crkvi. Kupanje u lurdskoj vodi. Ručak. Slobodno za kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Bolesnička procesija. Večera. Sudjelovanje u večernjoj procesiji i oproštaj sa svetištem. Noćenje.


 1. dan 27.4. 2018.  LOURDES- AVIGNON-GRENOBLE

Sveta misa. Doručak. Odlazak iz Lourdesa. Vožnja kroz južnu Francusku do AVIGNONA, jednog od najromantičniih europskih gradova, sa duhom starih francuskih srednjovjekovnih ulica, koji je odigrao veliku ulogu u katoličkoj povijesti.
Avignon  je u  14. stoljeću bio prijestolnica kršćanstva u kojoj  su  kroz gotovo 80 godina boravile pape. Razgled starog grada koji je okružen visokim bedemima i papinske palače iz 14. stoljeća s katedralom. Dolazak u Grenoble, smještaj u hotelu (***) Večera. Noćenje.

 1. dan 28.4. 2018. GRENOBLE – PESCHIERA DEL GARDA – ZAPREŠIĆ

Doručak. Vožnja kroz Francusku i Italiju, kratak razgled Torina, dragulja talijanskog sjevera, kojem se nalazi I kapelica torinskog platna, dio pokrova u kojem je prema vjerovanju pokopan Isus Krist. Nastavak vožnje  do marijanskog svetišta GOSPE OD JASENA, gdje se nalazi najmanji čudotvorni Marijin kip. Sveta misa i razgled svetišta. Slobodno vrijeme  za šetnju i kavu u obližnjem mjestu PESCHIERA DEL GARDA kraj jezera Lago di Garda. Nastavak vožnje kroz Sloveniju i Hrvatsku. Dolazak u Zaprešić u večernjim satima .

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.750,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • sve razglede prema programu,
 • pratnju župnika Župe BDM Kraljice apostola u Zaprešiću, P. Vinka Sudara SAC
 • smještaj u dvokrevetnim sobama  u hotelu 3* u Cannesu  na bazi  jednog polupansiona, u Lourdesu na bazi dva puna pansiona i jednog polupansiona, te u Grenoblesu na bazi  jednog polupansiona  
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 25 Eur po osobi

Ostali uvjeti prema Općim uvjetima putovanja TA AM TURIST d.o.o.

 

Prijave od sutra u župnom uredu.

 

   MISNE NAKANE OD  04.02.2018. DO  11.02.2018.

04. Ned. 5. NEDJELJA U GODINI; Veronika, Andrija 08:00 +MILAN GULIJA
      10:00 MISA ZA NAROD (PRO POPULO)
    11:30 ++IZ OBIT. KROLO I KARAULA
19:00 ++ZORKA ĐURIĆ I MARIJAN STANČEC
05. Pon. Agata, Dobrila, Modest, Jagoda

 

19:00 ++IZ  OBIT. JURINA I BREBREK
06. Uto. Pavao Miki i dr.; Doroteja, Matej, Tea

 

19:00 +KATICA TURKOVIĆ
07. Sri. Blaženi Pio IX., Maksim, Julijana, Držislav 19:00 +PAVO STANIĆ
08. Čet. Jeronim Em., Jerko, Jozefina B., Mladen

 

19:00 +NEVENKA ČOBIĆ
09. Pet. Skolastika, Apolonija, Sabina, Sunčana, Zora

 

19:00 MISA ZA NAROD (PRO POPULO)
10. Sub. STEPINČEVO, Alojzije, Vilim, Slavica 19:00 ++IVAN, STJEPAN I JELKA VRBANIĆ
11. Ned. 6. NEDJELJA U GODINI;

Gospa Lurdska (dan bolesnika)

08:00 ++ANDRIJA I PAULINA DOJKIĆ
10:00 MISA ZA NAROD (PRO POPULO)
11:30 +PETAR NAĐ
19:00 ++DANICA I STIPO JUROŠ

 

KRŠTENJE  03.02.2018. KORINA PAVLINIĆ

VJENČANJA 03.02.2018.  MARIO JULARDŽIJA I ANTONIJA ZANATIĆ

                                              BRUNO TOTH I TAJANA STAMENKOVIĆ

 

Čitanje svetog Evanđelja po Marku

U ono vrijeme: Pošto Isus iziđe iz sinagoge, uđe s Jakovom i Ivanom u kuću Šimunovu i Andrijinu. A punica Šimunova ležala u ognjici. I odmah mu kažu za nju. On pristupi, prihvati je za ruku i podiže. I pusti je ognjica. I posluživaše im.

Uvečer, kad sunce zađe, donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute. I sav je grad nagrnuo k vratima. I on ozdravi bolesnike – a bijahu mnogi i razne im bolesti – i zloduhe mnoge izagna. I ne dopusti zlodusima govoriti jer su ga znali.

Rano ujutro, još za mraka, ustane, iziđe i povuče se na samotno mjesto i ondje se moljaše. Potražiše ga Šimun i njegovi drugovi. Kad ga nađoše, rekoše mu: »Svi te traže.« Kaže im: »Hajdemo drugamo, u obližnja mjesta, da i ondje propovijedam! Ta zato sam došao.« I prođe svom Galilejom: propovijedao je u njihovim sinagogama i zloduhe izgonio.