«

»

velj. 29

»Dvadeset i četiri sata za Gospodina«  4. i 5. ožujka 2016.

Živimo milosno vrijeme korizme u Svetoj godini milosrđa. Među raznim poticajima i inicijativama papa Franjo je  u  buli  najave Jubileja  odredio  da se inicijativa »Dvadeset i četiri sata za Gospodina« u svim biskupijama održi u petak i subotu prije četvrte korizmene nedjelje, to jest  4. i 5. ožujka 2016.  godine.

U obrazloženju te inicijative Papa piše: »Mnogo je onih, a među njima ima i mladih, koji se vraćaju sakramentu pomirenja; s pomoću toga iskustva oni ponovno nalaze  put  povratka Gospodinu,  živeći  trenutak  snažne  molitve  i  ponovno otkrivajući smisao  vlastitoga  života. Stavimo odlučno  sakrament  pomirenja  ponovno u središte, jer omogućuje ljudima izravan doticaj s veličinom Božjega milosrđa. To će za svakoga pokornika biti izvor pravoga duševnog mira« ( Lice milosrđa,  17).

Klanjanje počinje u petak 4.3.2016. nakon mise. Pojedinci i skupine neka se upišu i listu u sakristiji kako bi cijelu noć i cijeli dan bio netko u molitvi pred Presvetim. Klanjanje završava u subotu prije večernje mise.

24-sata-za-gospodina