«

»

svi. 10

Obavijesti 11.5.2014.

 • Svibanjske pobožnosti su svakog dana u 18:30.
 • Večeras je Hodočašće Mladih u Zagrebačku katedralu. Misu  u 18 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mladi će se uputiti automobilima i javnim prijevozom.
 • Večeras u 17h zajednica „Vjera i svjetlo“ ima svoj redoviti mjesečni susret u dvorani „Vinko Pallotti“

 

 • Danas je Majčin dan,  za misu u 11:30 djeca pripremaju prigodan program.
 • Sutra u 15h p. Vinko i još 47 hodočasnika idu na župno Hodočašće „Putovima Sv. Ivana Pavla II“ u Poljsku. Povratak je u noći s četvrtka na petak.
 • U utorak navečer nakon mise u crkvi će biti molitveni susret na kojem ćemo moliti za duhovna zvanja.
 • U srijedu, 14. svibnja, u 20 sati u krpti crkve sv. Ivana Krstitelja bit će tribina za mlade koju će držati pater Ike Mandurić.
 • U nedjelju 18. svibnja  u 20:00 sati u crkvi će biti koncert KUDa Ban Jelačić
 • Misa za maturante i njihove roditelje i profesore je u ponedjeljak 19.5. u 19h. Po uzoru na druge gradove poput Dubrovnika i Velike Gorice, htjeli bismo slaviti  misu za maturante kao zahvalu na kraju srednje škole i molitvu za uspjeh na državnoj maturi i daljnjem životu. U dogovoru s vjeroučiteljima i profesorima učenici će se aktivno uključili kroz čitanja, prinos darova na oltar, glazbenu animaciju mise itd.
 • Hodočašće sv. Jakovu u Međugorje i sv Ivi u Podmilačje 6. do 8. Lipnja. Vodi p. Goran. Prijave i uplate u župnom uredu. Cijena 400kn.
 • Župni izlet-hodočašće u Krašić je 24.5. Polazak u 8:30 iz župnog dvorišta. Misa je u Krašiću u župnoj crkvi u 9:30, slijedi posjet muzeju i rodnoj kući bl. Alojzija Stepinca. Druženje, roštilj, igre,  pecanje itd. bit će u Pribiću u dvorištu bivše ljetne rezidencije (dvorca) križevačkog vladike. Cijena prijevoza je 40 kn po osobi (tko ide vlastitim autom ne plaća). Cijena ručka (roštilj) je 30 kn po osobi ili 60 kn po obitelji. Djeca koja su aktivna u župi (zbor, ministranti, stolni tenis i tečaj njemačkog) imaju popust 50% – plaćaju prijevoz 20 kn i ručak 15 kn.
 • Kateheze za Krizmanike su u četvrtak po redovitom rasporedu.
 • Biblijsko-molitveni susreti se nastavljaju ponedjeljkom u 19:45 u župnoj biblioteci.
 • Prijave za ljetovanje za Srednjoškolce i  Krizmanike ( 6. do 12. srpnja 2014.) traju do 25. Svibnja. Prijaviti se mogu aktivni srednjoškolci i krizmanici. Troškovi ljetovanja 550 kn – all inclusive (putovanje, smještaj, hrana i piće)
 • Slike i video prve pričesti možete pogledati na župnoj web stranici www.mka.hr
 • Kursiljo na Krapnju za studente i radnu mladež 20.07. – 26.07. prijave počinju 15. svibnja. Prijaviti se preko web stranice Kursilja. Tog tjedna je jedan od duhovnika p. Vinko.
 • Vjerski odgoj u vrtićima. Kod upisa djeteta u vrtić imate zakonsku mogućnost zatražiti da vaše dijete u vrtiću dobije i katolički vjerski odgoj. Svaki vrtić bi morao imati za to osposobljene odgajatelje/ce. Ako imate problema u ostvarenju ovih svojih prava javite se u župni ured.
 • Radovi na orguljama dobro napreduju. Majstori prave reviziju cijelog istrumetna dok se na koru prilagođava prostor za smještaj orgulja. Biti kum jednoj svirali novih orgulja. Hvala svima koji su se upisali među kumove.
 • U tijeku su upisi u Dječji vrtić „Vrtuljak“, upišite dijete na program katoličkog odgoja u vjeri.
 • Ženidbu naviještaju:
  • Mato Perić i Martina Mišak
  • Krunoslav Bingula i Marija Rogić

 

MVKO – Molitveni vijenac kraljice obitelji

Nastao je 2000. godine iz potrebe povezivanja obitelji radi molitveno-duhovnog zajedništva i produbljivanja molitvenog života obitelji.

Ciljevi:

–         da se u obitelji podržava ljudsko i kršćansko dostojanstvo

–         da se molitveno i duhovno povezuju i podupiru obitelji, redovničke zajednice i svećenici

–         da se zajedništvo ostvaruje molitvom

–         da se izgrađuju zdrave obitelji koje će rado prihvaćati smjernice za život i moralni odgoj mladeži

–         da se zauzimaju za duhovni i moralni preporod domovine Hrvatske

–         suradnja sa srodnim društvima u Hrvatskoj i inozemstvu

Djelovanje:

–         redoviti susreti članova Udruge

–         održavanje duhovnih obnova i duhovnih vježbi ( za obitelji i mladež, za različita zvanja i zanimanja)

–         molitveni susreti

–         organizacija hodočašća za članove Udruge

–         održavanje kreativnih radionica radi poticanja darovitosti članova Udruge

–         izdavačka djelatnost

Kako izgleda molitveni vijenac?

Svaki molitveni vijenac sastoji se od trideset i jedne obitelji. Svaka obitelj ima jedan dan u mjesecu (svoj molitveni dan) i tada jedan član ili cijela obitelj, posti i prisustvuje sv. Misi. Molitvom, žrtvom i Euharistijom predajemo Majci Mariji svoje obitelji. U Molitveni vijenac uključeno je cijelo stablo. Svaki Molitveni vijenac ima svećenika koji određeni dan u mjesecu sa svim članovima vijenca slavi Sv. Misu s različitim nakanama: za obitelji MVKO-a, za domovinu, za svetost naših svećenika, za redovničke zajednice, i za sve pokojne svih članova Molitvenih vijenaca. Svaki molitveni vijenac ima i jednu redovnička zajednicu časnih sestara, koje nas prate svojim molitvama i žrtvom. Za naše molitvene vijence mole sestre Uršulinke iz Utrina u Zagreb, svakog 28 dana u mjesecu. Isto tako svi naši molitveni vijenci i njih uključuju u svoje molitve. Nadalje, molitveni vijenac ima ¨Mariju i Martu¨ koje brinu o duhovnim i tehničkim potrebama vijenaca. Marija je zadužena za molitveni dio, dok se Marta brine o širenju Molitvenog vijenca, novim članovima, kontaktira sa svećenikom, brine o duhovnim obnovama, hodočašćima i slično. Za Marije i Marte, duhovna obnova organizira se dva puta godišnje. Organizacijsko vijeće MVKO-a sastavljeno je od dvanaest članova, a centar MVKO-a je u Zaprešiću, D. Domjanića 1. Na godišnjicu 15. svibnja hodočastimo u Mariju Bistricu, u znak zahvalnosti za sve milosti koje nam je Gospa darovala. Blagdan Bezgrješnog Začeća BDM, 8. prosinca, je i blagdan MVKO-a. Tada sa svojim svećenicima članovi svih Molitvenih vijenaca zajedno slave Svetu Misu. Potom slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom tijekom cijele noći i završava sv. Misom zornicom.

Kako molimo?

Molitvu započinjemo zazivom Duha Svetoga i molimo srcem. Tijekom dana izmolimo krunicu Božanskog Milosrđa i krunicu Blaženoj Djevici Mariji, te molitve po želji. Nastojimo postiti o kruhu i vodi, svatko prema mogućnostima, odričemo se malih stvari, kave, cigareta, televizije i sl. Toga dana obvezno sudjelujemo u misnom slavlju i sv. Pričesti, po potrebi se i ispovjedimo. To sve radimo s ljubavlju, jer time darujemo našoj Kraljici obitelji svoje obitelji da ih ona čuva odgaja i oblikuje.

Kako se oblikuje MVKO?

Kad se dobrovoljno javi 31 osoba, počinje formiranje MVKO-a. Razgovara se sa svećenikom i s jednom redovničkom zajednicom, koja nas prati molitvom i Euharistijskom žrtvom. Vijenac se sastoji od 31 latice, a u svakoj je latici upisano irne osobe koja moli. U sredini vijenca upisan je datum molitvenog dana određene osobe, svećenik i redovnička zajednica molitvenog vijenca. Vijenac je nalijepljen na karticu koju dobiva svaki molitelj odnosno obitelj. U unutrašnjosti kartice nalaze se upute o molitvi.

Prijave u molitveni vijenac kod gospođe Lucije Sedak-Benčić

 

Dobri pastir

Svaki kršćanin mora biti dobar pastir u odnosu na svoju braću, osobito bratskom opomenom, primjerom i molitvom. Pomislimo često da smo na neki način i mi dobri pastiri osobama koje je Bog stavio uz nas. Obvezni smo im pomoći – primjerom i molitvom – kako bi išli putem svetosti i ustrajali u suglasnosti s darovima i pozivima Dobroga pastira, koji nas vodi na pašnjake vječnoga života.

 

U duhovnom vodstvu pronalazimo dobroga pastira koji nam pruža potrebnu pomoć da se ne izgubimo, da se vratimo na pravi put ako smo se izgubili na putu prema Kristu. Naša Majka, sveta Marija, uvijek nam pokazuje sigurni put koji vodi Kristu.

 

Bitno.net

      MISNE NAKANE OD 11.05.2014. DO 18.05.2014.

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA 08:00 +BERISLAV TOGONAL, ++MARKO I KATA ŠIKIĆ I

++IZ OBIT. ŠIKIĆ

10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –
11:30 ZA ++IZ OBIT. PETKOVIĆ I CVETKOVIĆ
19:00 ++MARIJA I IVAN REITER

 

Sv. Leopold B. Mandić, Ahil, Pankracije 07:00 ZA JELENA MIUČIĆ, VITOMIR I

LURKRECIJA NEDIĆ

19:00 ++MARKO I HRVOJE LAZIĆ

 

Blažena Djevica Marija Fatimska, Servancije 07:00 – NEMA SVETE MISE –
19:00 NA ČAST MAJCI BOŽIJOJ-NAKANA OBIT. MATIĆ

+ANĐELKA VICENSKI

+MIJO PAVLETIĆ I +BRANKO GAČAK I ++IZ OBIT. GAČAK

+RUDOLF MALEKOVIĆ

+MIROSLAVA LOVRAK

+ANKICA LETFUS

NA NAKANU JEDNE OSOBE

NA NAKANU OBIT. MATUŠIĆ

ZAHVALA JEDNE OSOBE

 

SVETI MATIJA APOSTOL 07:00 ZA DUŠE U ČISTILIŠTU
19:00 ++RUŽICA, LJUBICA I JOSIP BIRT, TE

++ANA I VLADIMIR PREBEG

 

Čet. Izidor, Solinski mučenici 7:00 ++DOMINIK I MARIJA CESAREC
19:00 ++IZ OBIT. ANTOLOVIĆ I JAGODIĆ

 

Ivan Nepomuk, Cvjetko, Adam 07:00 ++IZ OBIT. UBREKIĆ I MARTINOVIĆ
19:00 NA ČAST SRCU MARIJINU

+STJEPAN PERCELA

+JOSO GAGULA I ++IZ OBIT. LJEVAR

ZAHVALA JEDNE OSOBE

 

Paškal, Paško, Bruno, Akvilin 7:00 +LJUDEVIT SEDAK BENČIĆ
19:00 ++ĐURO stariji, KATARINA, ĐURO mlađi I

KATA KOCIĆ

 

PETA VAZMENA NEDJELJA 08:00 ++BRANKA I BRANKO BURIĆ
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –
11:30 ZA ++IZ OBIT. PEZIĆ
19:00 NA NAKANU MOLITVENE ZAJEDNICE TREĆE SRCE