«

»

sij. 01

Prijave za SHKM Dubrovnik 2014

Tomislav_HackoSusret hrvatske katoličke mladeži održava se 26. i 27. travnja 2014. godine u Dubrovniku pod geslom “Na slobodu pozvani”. Središnje misno slavlje bit će u subotu s početkom u 17 sati u luci Gruž, a predprogram započinje istoga dana u 12 sati u staroj gradskoj jezgri. Po završetku misnog slavlja, mladi će se uputiti u župe Dubrovačke biskupije gdje će, prema programu župe domaćina, provesti nedjeljno prijepodne. Na susretu će moći sudjelovati samo prijavljeni sudionici koji će nakon prijave dobiti svoju jedinstvenu akreditaciju koja će ujedno biti ulaznica za predprogram, muzeje u gradu, kao i prostor središnjeg euharistijskog slavlja.

 

Prijave

Prijave za SHKM se otvaraju u utorak, 7. siječnja 2014. i zatvaraju na Pepelnicu, 5. ožujka 2014. godine.
Cijena: 330 kuna (300 kn prijevoz + 30 kn kotizacija za susret). 30 kuna potrebno je uplatiti prilikom prijave, a prijevoz se može platiti kasnije. Prijaviti se možete putem maila: kraljica apostola@gmail.com (putem njega se mogu dobiti i detaljne informacije vezano uz sam susret) te nakon svetih misa u sakristiji ili u radno vrijeme župnog ureda.

Za prijavu je potrebno upisati:
1.) ime
2.) prezime
3.) spol
4.) datum rođenja
5.) veličina majice
6.) broj mobitela
7.) e-mail
8.) mjesto
9.) župa

 

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) je susret mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Deveti po redu SHKM održat će se u Dubrovniku 26. i 27. travnja 2014. godine. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.) i Sisku (2012.).

Na prethodnom susretu u Sisku mladi Dubrovačke biskupije, na kraju euharistijskog slavlja, nakon što je najavljeno da će se idući SHKM održati u Dubrovniku, preuzeli su križ iz ruku mladih Sisačke biskupije, te tim simboličnim činom preuzeli organizaciju i pripremu ovog velikog događaja za mlade cijele naše Domovine. Od tog trenutka započele su pripreme SHKM-a Dubrovnik 2014 u kojima sudjeluje cijela Dubrovačka biskupija. Cilj cjelokupnih priprema nije bio samo dobro organizirati SHKM, već u pripreme uključiti cijelu biskupiju i “probuditi” je, a sa sigurnošću se može kazati da se u toj namjeri i uspjelo.