«

»

stu. 05

Župne obavijesti 05. studenog 2023. – 31. NEDJELJA KROZ GODINU A

Prošlu nedjelju za župni Caritas je prikupljeno 2.195,32 eura.

Ispovijed: ponedjeljak i četvrtak u 10 sati, utorak i srijeda u 18 sati.

Mame mole krunicu ponedjeljkom u 10 sati.

Marijina legija. Ponedjeljkom u 17 sati u pastoralnom centru.

Tečaj priprave za brak od ponedjeljka do petka u pastoralnom centru s početkom u 20 sati.

 • Mladi utorkom. Susret u MaKApu u 20 sati.
 • Treće srce. Srijedom u 19:30 u crkvi.
 • Euharistijsko klanjanje: četvrtak od 8 do 18 sati. Upišite se na popis u sakristiji za polusatno dežurstvo toga dana u crkvi.
 • Ministrantski sastanak: subota u 10 sati u pastoralnom centru.
 • Kateheze za prvopričesnike subotom u podne.
 • Duhovnu obnovu od 16. do 19. studenoga vodi fra Anto Barišić OFM.
 • Obnova orgulja i razglasa u crkvi. Cijena obnove iznosi 23.322,40 eura. Prošlog smo tjedna prikupili 110 eura, a do sada sveukupno 21.005,79 eura.
 • Ovog tjedna za obitelj Ljubić je skupljeno 70 eura.
 • Hvala svima koji su uplatili prilog za župu. Župa se financira isključivo od vaših priloga i ne dobiva nikakva novčana sredstva ni od države ni od nadbiskupije.

 

 

40 DANA ZA ŽIVOT

 

Inicijativa 40 dana za život je ekumenska molitvena pro-life inicijativa za život, a posredno i inicijativa za zaustavljanje abortusa. Pokrenuta je 2007. godine u studentskom gradu College Station u Texasu, odakle se u kratkom roku proširila na čitav svijet. Oblikovana je prema Svetome pismu i okuplja kršćane na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, iscjeljenje žena koje su abortirale, obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču. Inicijativa nudi duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete.

 

VIZIJA

Naša je vizija zaustavljanje pobačaja u hrvatskom narodu i spas duša. Fokusiranost na dar života, koje kroz molitvu, post i miroljubivo bdjenje vapi Bogu kako bi On, svojom moći, zaustavio pobačaj.

 MISIJA

Naša je misija u duhu zajedništva i jedinstva, tijekom 40-dnevne kampanje, ujediniti Tijelo Kristovo. Molitvom i postom, miroljubivim bdjenjem i osvješćivanjem lokalne zajednice odvratiti od grijeha abortusa i duha smrti. Molitvom tražiti od 
Gospodina da promijeni srca i kulturu smrti pretvori u kulturu života, prema Njegovoj veličanstvenoj zamisli.

CILJ

 • Proširiti inicijativu cijelom Hrvatskom i Europom donoseći radosnu vijest o svetosti svakoga ljudskoga života od začeća.
 • Spašavati dječje živote i zalagati se za dostojanstven život majki i očeva u potrebi.
 • Svjedočiti milosrdnu ljubav Očevu majkama i očevima koji su, posredno ili neposredno, dotaknuti zlom pobačaja.

 

Pomozite i vi u ovoj najvažnijoj borbi današnjice. Pridružite nam se kao volonteri, molitelji ili podupiratelji javljanjem na mail:

40danazazivot@gmail.com.

 

 

 

TREĆE SRCE

 

Što je molitvena zajednica Treće srce?

Treće srce je zajednica vjernika na župnoj razini koja djeluje u koordinaciji Centra za nerođeni život. Članovi zajednice Treće srce okupljaju se jedanput tjedno na molitvu, klanjanje i po potrebi na bdijenje kako bi molitvom i žrtvom spasili život nerođenome.

Što čini zajednica Treće srce?

Zajednica pomaže prije svega u duhovnom smislu moleći se i žrtvujući za nerođene i za roditelje koji su pred odlukom za pobačaj svojeg djeteta. Upućujemo žene i djevojke koje se nađu pred takvom odlukom na razgovor sa svećenikom. Pomažemo također osobama koje su počinile takav čin, kao i ostalim članovima njihovih obitelji koji trebaju pronaći mir i pomirenje s Bogom i povratak u Crkvu. Članovi molitvene zajednice  Treće srce pomažu razgovorima, savjetima i prije svega molitvom i žrtvom, zajedno s Presvetim Srcem Isusovim i Bezgrešnim Srcem Marijinim po kojima darujući svoje srce čine „treće srce“, što znači: molim i radim za nerođene.

Ove molitvene zajednice  milošću Božjom djeluju diljem Hrvatske u gotovo svim biskupijama i gradovima. Ako je potrebno pomažemo i materijalno koliko je to moguće. Naša glavna nebeska zaštitnica Majka Tereza je naš uzor: »Ne možeš nahraniti sve gladne svijeta, ali sigurno možeš barem jednoga!«

Veliko i nesagledivo zlo pobačaja pustoši naše gradove i sela. Zajednica Treće srce  se bori za život nerođene djece na razne načine: tiskom materijala, dijeljenjem humanitarne pomoći koja se odnosi na rodilje koje su se odlučile za život, a koja se sastoji od paketa stvari za novorođenče i koliko dugo bude potrebno majka i dijete se snabdijevaju pelenama.

Treće srce u našoj župi

U Zaprešiću, u župi BDM Kraljice apostola zajednica Treće srce djeluje od 3. studenoga 2004. Zajednica se sastaje na molitvu srijedom nakon večernje svete mise.

Svake godine naši centri u Karlovcu i Sv. Petar u šumi nude zajednička okupljanja i događanja – to je lijepa prilika da se ranjeni ranom pobačaja odazovu i dožive izlječenje.

Koordinator zajednice Treće srce u župi BDM Kraljice apostola je Mirko Marić, a duhovnik i voditelj Trećeg srca za cijelu Hrvatsku je p. Marko Glogović OSSPE.

 

 

M I S N E   N A K A N E: 05.11. – 12.11.2023.

 

 

Kršteni 4. 11. 2023.:

BLAŠKO KOVAČEVIĆ i NIKO MATOTEK

 

Vjenčani 4. 11. 2023.:

FILIP MESARIĆ i ANAMARIJA MESARIĆ r. KNEŽEVIĆ

FILIP BARIŠIĆ i MAJA STOKIĆ

 

Ženidbeni navještaj:

MARKO JELEČ i MATEA MARTIĆ