«

»

sij. 30

Župne obavijesti 31.1.2016.

MKAU utorak, 02. veljače je blagdan Prikazanja Gospodinova— SVIJEĆNICA. Blagoslov svijeća, bit će u 19.00 sati. Svijeće će se moći kupiti na ulazu u crkvu.

Srijeda, 3. veljače, slavi se spomendan svetoga Blaža – biskupa i mučenika i Svete Misa je u 19h. Nakon završnog misnog blagoslova za vrijeme izlazne pjesme bit će pojedinačni blagoslov grla.

 • Sastanak Župnog ekonomskog vijeća je u četvrtak u 20h. Tema sastanka: Financijski izvještaj, izrada mozaika na pročelju crkve (zabat), Financijski izvještaj za 2015, uređenje dvorane za druženje.
 • Sastanak za roditelje krizmanike je u petak 5.2.2016 u 20:15 u Crkvi
 • U srijedu (10.2.) je Pepelnica. Misa s obredom pepeljenja je u 19h. Maslinove grančice od prošle godine možete ostaviti u predvorju crkve, pa ćemo ih spaliti i napraviti pepeo za pepeljenje.
 • Župno HODOČAŠĆE U ČEŠKU 11.—14. Travnja 2016. Prijave su do 1. travnja ili dok se ne popuni autobus. Pri prijavi je potrebno uplatiti akontaciju od 500 kn.
 • Tečaj priprave za brak održava se u Pastoralnom centru župe Marije Kraljice apostola od 08.02.2016 – 12.02.2016 s početkom u 20:00 sati. Potreba prethodna prijava na web stranici: obitelj.zg-nadbiskupija.hr (ako netko se ne uspije prijavit neka samo dođe pa će se naknadno prijaviti)
 • Izlet (hodočašće) na Roglu 6.2.2016. 6:00 Polazak ispred Crkve, 8:30 Dolazak na Roglu, Druženje, skijanje, sanjkanje, šetnja, kuhanje čaja, vina i kobasica. 16:00 Misa u Hodočasničkoj crkvi, 17:00 Polazak prema Zaprešiću, 19:00 Dolazak u Zaprešić.Cijena prijevoza 80kn odrasli, 50kn djeca, cijela obitelj 200kn. Kao grupa ostvarujemo popust kod kupnji skipassa (odrasli 200kn, mladi (15-18g )130kn, djeca (do15g) 120kn. Prijave u Župnom uredu! Prošle godine je išlo 190 ljudi, ove godine se očekuje još više ljudi i još bolji provod.
  • Gotovo sve staze rade, sinjega na stazama ima 50cm. Očekuje se još snijega ovaj tjedan.
 • Probe zborova i kateheze za nastavljaju se redovito.
 • NAJAVA: Od 28.—30. ožujka 2015. naš dekanat organizira hodočašće mladih u Zaljev Hrvatskih Svetaca, Boku Kotorsku i Dubrovnik. Cijena putovanja 900 kn. Dva puna pansiona, prijevoz autobusom, putno osiguranje.  Više informacija možete dobiti u župnom uredu. Prijave su do 15. ožujka.
 • Prilika za sakrament ispovijedi je utorkom, petkom i nedjeljom prije i/ili za vrijeme svetih misa

 

Pismo kardinala Bozanića za Stepinčevo 2016.

Draga braćo svećenici, redovnici i redovnice,

nakon što smo protekle godine (u petak 20. veljače 2015.) iz prvostolnice započeli Molitveni hod po našim župama s relikvijama bl. Alojzija Stepinca, pod sloganom: “Blaženi Alojzije Stepinac – nada među nama”, završit ćemo ga u srijedu 10. veljače 2016. godine, u Krašiću, gdje je prije pedeset i šest godina na taj dan u Gospodinu preminuo naš Blaženik. Vrijednost toga hoda, ostvarena u susretima, slavljima i zajedništvu vjernika, a još više onim što je nevidljivo našim osjetilima, ostaje poznata samo Bogu.

Zahvaljujemo Gospodinu što smo mogli biti dionici toga posebnog nadbiskupijskog dara koji nas lijepo uvodi i u ovogodišnje slavlje “Stepinčeva”.

Budući da je ove godine 10. veljače, srijeda Pepelnica, ovime Vas obavještavam da će se liturgijska slavlja blagdana, odnosno spomendana blaženog Alojzija, u župnim i drugim crkvama Zagrebačke nadbiskupije slaviti u utorak 9. veljače.

A što se tiče “Stepinčeva” u zagrebačkoj prvostolnici, okupit ćemo se u srijedu 10. veljače 2016. godine u 19 sati, u Stepinčevoj katedrali. Liturgijsko slavlje bit će od Pepelnice, te molimo svećenike da ponesu liturgijsko ruho ljubičaste boje. Posebno nas raduje što će nam se u tome euharistijskome zajedništvu pridružiti biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine. U tome slavlju neće biti obreda pepeljenja.

Molim vas da o tome obavijestite vjernike te ih potaknete da dođu u našu katedralu, koja iz godine u godinu očituje sve dublju privrženost naših vjernika Bogu, po zagovoru blaženoga Alojzija. Za nas svećenike i sve Bogu posvećene osobe to je pak naročito važan dan u kojemu svjedočimo svoje predanje i služenje u vjernosti Bogu, u ljubavi prema Crkvi i domovini, po primjeru našeg Blaženika.

Znakovita je i podudarnost da u ozračju “Stepinčeva” započinjemo korizmenu pripravu za slavlje Kristova vazma u Svetoj godini milosrđa. Blaženi Alojzije na bezbroj je načina očitovao milosrdnost Isusa Krista, milosrđe Boga Oca, koje u svijetu ostaje živjeti poglavito po Crkvi. Neka nam on izmoli ustrajnost u ljubavi i pouzdanje u istini da Bog vodi naše zemaljske putove i da nas ne ostavlja. Prođimo kroz Sveta vrata u obraćeničkome raspoloženju srca, prigrlimo oproštenje grijeha i dar oprosta, kako bismo susreli ljepotu svetosti, ustrajni u molitvi za kanonizaciju blaženoga Alojzija Stepinca.

 

 

 

Današnje evanđelje

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Isus progovori u sinagogi: »Danas se ispunilo Pismo što vam još odzvanja u ušima.« I svi su mu povlađivali i divili se milini riječi koje su tekle iz njegovih usta. Govorahu: »Nije li ovo sin Josipov?«

A on im reče: »Zacijelo ćete mi reći onu prispodobu: Liječniče, izliječi sam sebe! Što smo čuli da se dogodilo u Kafarnaumu, učini i ovdje, u svom zavičaju.« I nastavi: »Zaista, kažem vam, nijedan prorok nije dobro došao u svom zavičaju. Uistinu, kažem vam, mnogo bijaše udovica u Izraelu u dane Ilijine kad se na tri godine i šest mjeseci za¬tvorilo nebo pa zavladala velika glad po svoj zemlji. I ni k jednoj od njih nije bio poslan Ilija doli k ženi udovici u Sarfati sidonskoj. I mnogo bijaše gubavaca u Izraelu za proroka Elizeja. I nijedan se od njih ne očisti doli Naaman Sirac.«Čuvši to, svi se u sinagogi napune gnjevom, ustanu, izbace ga iz grada i odvedu na rub brijega na kojem je sagrađen njihov grad da ga strmoglave. No on prođe između njih i ode.                                                                        Riječ je Gospodnja.

 

 

Hodočašće Češka 11.-14.4. 2016

 

 

 1. travanj 2016. – ZAPREŠIĆ – BRNO – RAJHARD – TIŠNOV

Polazak iz  ZAPREŠIĆA u 00.00 h, vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem, dolazak u  gradić RAJHRAD  – posjet Benediktinskom samostanu. Odlazak do BRNA na kratki razgled grada – katedrala Sv. Petra i Pavla, Zeleni trg s Parnasovom fontanom. Odlazak u TIŠNOV – razgled cistercitskog samostana, uz mogućnost Sv.mise . Dolazak u PRAG u večernjim satima – večera i noćenje u hotelu.

 

 1. travanj 2016. – PRAG – RAZGLED GRADA Doručak u hotelu, razgled povijesnog dijela  PRAGA : Samostan Strahovsky, kompleks Hradčany s  Katedralom Sv. Vida, Karlov most , barokna crkva Sv.Nikole. Posjet crkvi Gospe od Pobjede u kojoj se nalazi čudotvorni kip Praškog Malog Isusa, razgled Bazilike Sv. Jurja. Mogućnost Sv. Mise . Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu i osobne sadržaje. Organizirana večera u pivnici Flek s uključenim jednim pićem po želji

Noćenje u hotelu.

 

 1. travanj 2016. – PRAG Doručak u hotelu .Odlazak u šetnju Novim Městom: Karlovo sveučilište – Havelska tržnica – Námesti republika – Praška brana – Narodna ulica – Narodno kazalište – Akademija – Laterna Magika. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu i osobne sadržaje. Navečer odlazak na krstarenje rijekom Vltavom uz najpoznatije mostove i spomenike s buffet večerom na brodu. Noćenje u hotelu.

 

 1. travanj 2016. – SVATA HORA – ČESKY KRUMLOV Doručak u hotelu . Polazak za marijansko svetište SVATA HORA gdje se nalazi čudotvorni kip Djevice Marije s Isusom. Razgled i pobožnosti u svetištu. Mogućnost Svete mise. Odlazak za ČEŠKY KRUMLOV, prekrasni srednjovjekovni grad na Vltavi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u  Zagreb u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA – 1.650,00 KUNA PO OSOBI

Prijave u župnom uredu

 

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u Pragu u hotelu 4*,  buffet večera na brodu, večera u pivnici Flek sa uključenim jednim  pićem po izboru, ulaznice za objekte u programu, turističkog pratitelja

 

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim navedenih),  osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo), dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.).

 

 

MISNE NAKANE OD 31.01.2016. DO 07.02.2016.

31. Ned. 4. NED. U GOD.,  Ivan Bosco, Viktor, Marcela 08:00 ++STJEPAN I MARICA BABIĆ I ++IZ OBIT. BABIĆ I ŠERFEZI
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –

Spomen: za ozdravljenje malog ERIKA JURANA

11:30 +ILIJA KLJUČEVIĆ I ++IZ OBIT. KLJUČEVIĆ I MIŠIĆ
19:00 +JANKO I KLARA OREMUŠ
01. Pon. Brigita, Miroslav, Sever 07:00 -NEMA SV. MISE-
19:00 +MATE BATLJAN I ++IZ OBIT. BATLJAN I KOVAČIĆ
02. Uto.

 

 

PRIKAZANJE GOSPODINOVO – SVJEĆNICA 07:00 NEMA SV. MISE-
19:00 +BLAŽ SLADOLJEV

+VILIM HARAPIN

+VALERIJA I MATIJA JAKOVAC I ++IZ OBIT. JAKOVAC

++VLADIMIR, IVANKA, FRANJO I FRANCISKA ŠPOLJARIĆ, TE CECILIJA FANJKUTIĆ

+KATARINA KIKAŠ I ++IZ OBIT. ANIĆ

ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

++IZ OBIT. MAĐARIĆ, PREMUŽIĆ, LOVRENTIJEV

I MERLIN

ZA OZDRAVLJENJE HELE OREMUŠ

ZA OBRAĆENJE JEDNE OSOBE

NA NAKANU OBIT. ŠTIMAC ZA SINOVO OBRAĆENJE

 

03. Sri. Blaž, Vlaho, Oskar, Tripun 07:00 -NEMA SV. MISE-
19:00 +BRANKO I BRANKA BURIĆ
04. Čet. Euth, Diodor, Izidor, Gilbert 07:00 -NEMA SV. MISE-
19:00 ZA DUŠE U ČISTILIŠTU
05. Pet. Agata, Dobrila, Modest, Jagoda 07:00 -NEMA SV. MISE-
19:00 ++IVAN I ANTE LJUBIČIĆ I +IZ OBIT. LJUBIČIĆ

+ŽELJKA

ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

++NINE ČIČAK I ++IZ OBIT. ČIČAK, TE ILIJA ZEKO

06. Sub. Pavao Miki, Doroteja, Silvan 07:00 -NEMA SV. MISE-
    19:00 DAN MOLITVENIH VJENACA KRALJICE OBITELJI

+MLADEN I STJEPAN GAJŠAK I

++ROK I JOSIPA (Ž) ŠKALIČKI

07. Ned. 5. NED. U GOD.,  BL. PIO IX. Papa,  Maksim 08:00 +ŠIMO VIDOŠIĆ I ++IZ OBIT. VIDOŠIĆ
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –

Spomen: za ozdravljenje malog ERIKA JURANA

11:30 ZA ++IZ OBIT. MAGLIĆ I BAUK
19:00 ++FILIP I LUCA GAŠPAR I DRAGICA ČAMBER, TE STIPAN BAKULA