«

»

tra. 09

Datum: krizme, pričesti i župnog goda

Prva pričest – Mladi Uskrs 23.4.2017.

Kod nas u župi je Bijela nedjelja već tradicionalno dan prve pričesti, kada djeca u bjelini pristupaju stolu Gospodnjem. Misa prve pričesti je u 11:30.

Krizma u nedjelju 21.5. u 11:30h

Potvrda je sakrament kojim se dovršuje krštenje i u kojemu nam se daruje dar Duha Svetoga. Tko se slobodno kao dijete Božje odlučuje za život i znakom polaganja ruku i pomazanja krizmom Boga moli za Duha, prima snagu, Božju ljubav i snagu da ga svjedoči riječju i djelom. Tako je sada punopravan, odgovoran član Katoličke Crkve. (KKC 1285-1314)

 

Proslava Kraljice apostola 27. 5.2017. u 17h

Nakon Isusova uzašašća u nebesku slavu svi apostoli bili jednodušno postojani u molitvi sa ženama i Marijom, majkom Isusovom. Zbog tako važne uloge, kršćani su Mariju od samih početaka nazivali počasnim imenima među kojima je veoma drevan naziv kraljica. Taj naslov susrećemo u dokumentima 4. st. a možemo, s pravom, pretpostaviti da se koristio puno ranije.

Mariju Kraljicu apostola, zaštitnicu naše župe proslavit ćemo u subotu 27.5. Slavlje započinje svetom misom u 16h, a nastavlja se u crkvenom dvorištu uz zajedničku gozbu i pjesmu.