«

»

pro. 11

HODOČAŠĆE LOURDES 23.-28.4.2018.

1. dan 23.4. 2018. ZAPREŠIĆ- CANNES – Polazak iz Zaprešića 05:00 sati, vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja svaka dva-tri sata. Razgled Nice,  središta azurne obale, obilazak stare povijesne jezgre i poznatog šetališta Promenade des Anglais.  Dolazak u Cannes, smještaj u hotelu (***) Večera. Noćenje.

 

 

  1. dan 24.4. 2018. CANNES- ARLES- CARCASSONNE- LOURDES

 

Doručak. Vožnja kroz Provansu do mjesta ARLES. Razgled starog grada sa brojnim rimskim ostacima i kulturnim spomenicima: rimsko kazalište, amfiteatar, katedrala. Šetnja središtem grada. Nastavak vožnje južnom  Francuskom do CARCASSONNA. Razgled jednog od najljepših  srednjovjekovnih gradova u Europi. U večernjim satima dolazak u  LOURDES,  najveće marijansko svetište na svijetu, gdje se 1858. godine Blažena Djevica Marija u pećini Massabielle ukazala djevojčici Bernardici Soubirous. To je mjesto molitve, pokore, mira, milosti i čudesa.  Smještaj u hotelu (***). Sveta misa. Večera. Odlazak na večernju procesiju sa svijećama. Zajednički pozdrav Gospi pred Spiljom ukazanja. Noćenje.

 

3.dan 25.4. 2018. LOURDES

  
Doručak. Sveta misa pred Spiljom ukazanja. Razgledavanje svetišta: Kripta, Bazilika Bezgriješnog Začeća, Bazilika Svete krunice, podzemna bazilika…Ručak. Slobodno vrijeme za odmor, kupnju suvenira i vlastite pobožnosti. U 17.00 sati sudjelovanje u svečanoj procesiji sa Presvetim – bolesnička procesija. Večera. Odlazak na večernju procesiju sa svijećama. Noćenje

 

  1. dan 26.4. 2018. LOURDES

 

Doručak. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa. Posjet Bernardičinoj rodnoj kući, Cochotu, župnoj crkvi. Kupanje u lurdskoj vodi. Ručak. Slobodno za kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Bolesnička procesija. Večera. Sudjelovanje u večernjoj procesiji i oproštaj sa svetištem. Noćenje.

 

  1. dan 27.4. 2018.  LOURDES- AVIGNON-GRENOBLE

Sveta misa. Doručak. Odlazak iz Lourdesa. Vožnja kroz južnu Francusku do AVIGNONA, jednog od najromantičniih europskih gradova, sa duhom starih francuskih srednjovjekovnih ulica, koji je odigrao veliku ulogu u katoličkoj povijesti.
Avignon  je u  14. stoljeću bio prijestolnica kršćanstva u kojoj  su  kroz gotovo 80 godina boravile pape. Razgled starog grada koji je okružen visokim bedemima i papinske palače iz 14. stoljeća s katedralom. Dolazak u Grenoble, smještaj u hotelu (***) Večera. Noćenje.

 

  1. dan 28.4. 2018. GRENOBLE – PESCHIERA DEL GARDA – ZAPREŠIĆ

 

Doručak. Vožnja kroz Francusku i Italiju, kratak razgled Torina, dragulja talijanskog sjevera, kojem se nalazi I kapelica torinskog platna, dio pokrova u kojem je prema vjerovanju pokopan Isus Krist. Nastavak vožnje  do marijanskog svetišta GOSPE OD JASENA, gdje se nalazi najmanji čudotvorni Marijin kip. Sveta misa i razgled svetišta. Slobodno vrijeme  za šetnju i kavu u obližnjem mjestu PESCHIERA DEL GARDA kraj jezera Lago di Garda. Nastavak vožnje kroz Sloveniju i Hrvatsku. Dolazak u Zaprešić u večernjim satima .

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.750,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
  • sve razglede prema programu,
  • pratnju župnika Župe BDM Kraljice apostola u Zaprešiću, P. Vinka Sudara SAC
  • smještaj u dvokrevetnim sobama  u hotelu 3* u Cannesu  na bazi  jednog polupansiona, u Lourdesu na bazi dva puna pansiona i jednog polupansiona, te u Grenoblesu na bazi  jednog polupansiona  
  • doplata za jednokrevetnu sobu: 25 Eur po osobi

Ostali uvjeti prema Općim uvjetima putovanja TA AM TURIST d.o.o.