↑ Return to Zajednice

Treće srce

Za nerođene, neplodne bračne parove i obitelji. Za sve one koji su u potrebi i koji to žele, svakog 18. u mjesecu u našoj crkvi nakon večernje svete mise.

Treće srce zajednice vjernika na župnoj razini, koje djeluju u kordinaciji Centra za nerođeni život. Članovi zajednice «Treće srce» okupljaju se jedan puta tjedno na molitvu, klanjanje i po potrebi na bdijenje kako bi ˝molitvom i žrtvom spasili život nerođenome˝.
U Zaprešiću u župi Marije Kraljice apostola zajednica «Treće srce» djeluje od 3. studenog 2004. Donedavno su tjedni sureti bili srijedom, a od prosinca 2008. g. zajednica se sastaje na molitvu svakog četvrtka nakon večernje svete mise.
Zejednica pomaže prije svega u duhovnom smislu moleći se i žrtvujući za nerođene i za roditelje koji su pred odlukom  za pobačaj svojeg djeteta. Dakle pomažemo sakramentalno: upućujemo žene i djevojke koje se nađu pred takvom odlukom na svećenika. Osobe pak koje su počinile takav čin kao i ostale članove njihove obitelji koji trebaju pronaći mir i pomirenje s Bogom i povratak u Crkvu. Članovi molitvene zajednice  ˝Treće srce˝ pomažu razgovorima savjetima i prije svega molitvom i žrtvom, zajedno sa srcem Isusovim i srcem Marijinim po kojima darujući svoje srce čine ˝Treće srce˝ što znači –  molim i radim za nerođene. Ove molitvene zajednice  milošću Božjom već djeluju diljem Lijepe naše gotovo u svim biskupijama i gradovima. Ako je potrebno pomažemo i materijalno koliko je to moguće. Naša glavna nebeska zaštitnica Majka Tereza naš je uzor: ¨Ne možeš nahraniti sve gladne svijeta. Ali sigurno možeš barem jednoga!˝

Veliko i nesagledivo zlo pobačaja pustoši naše gradove i sela. Zajednica «Treće srce»  se bori za život nerođene djece na razne načine. Tiskaju materijale, dijele humanitarnu pomoć koja se odnosi na rodilje koje su se odlučile za život a koja se sastoji od paketa stvari za novorođenče i koliko dugo je potrebno majka i dijete se snabdijevaju pelenama. Za područje djelovanja ove zajednice odgovoran je biskup Valentin Pozaić inače veliki borac za najmanje. Budno prati naša nastojanja i podupire tiskanje letaka nove brošure koje se dijele na primjerenim mjestima na stolićima u crkvama kolodvorima i bolnicama ako je to izvedivo. Svake godine naši centri u Karlovcu i sv. Petar u šumi nude zajednička okupljanja i događanja, to je lijepa prilika da se ranjeni ranom pobačaja odazovu i dožive izlječenje.
Koordinator zajednice «Treće srce» u župi Marije Kraljice apostola je g. Mirko Marić, a duhovnik i voditelj Trećeg srca za cijelu Hrvatsku je pavlin o. Marko K. Glogović iz Kamenskog kod Karlovca.

DRAGI MOJI MOLITELJI, BRAĆO, PRIJATELJI! SRDAČAN POZDRAV U KRISTU I BEZGREŠNOJ!

Šaljem vam nekoliko korisnih i lijepih novosti, nadam se na vašu radost i ponos, ali također se nadam, da ne ćemo ostati samo pri riječima hvale, koje ništa ne znače, nego da ćemo otvoriti svoja srca i pomoći ove nadahnute projekte!!! Dakle, s velikom vam radošću javljam sljedeće:

Šaljem vam nekoliko korisnih i lijepih novosti, nadam se na vašu radost i ponos, ali također se nadam, da ne ćemo ostati samo pri riječima hvale, koje ništa ne znače, nego da ćemo otvoriti svoja srca i pomoći ove nadahnute projekte!!! Dakle, s velikom vam radošću javljam sljedeće:

1)    Inicirao sam osnivanje posebne nakladničke kuće, koja će se voditi pod sloganom „ŽIVOT JE DAR” i pod osobitim zagovorom našeg dragog Pape Velikoga Ivana Pavla II, pod nazivom „NONNATUS” što na lat. jeziku znači „Nerođeni”. Ideju i projekt sam predao obitelji GRANIĆ iz Karlovca, mojim dugogodišnjim suradnicima i prijateljima, a do kraja ćemo godine tiskati najmanje pet knjiga, od kojih tri moje, na teme koje već svi znate… Slava Isusu!
2)    Za mlade! Član naše Udruge Betlehem, Vedran Škrtić, osnovao je klub pod nazivom „STOP ABORTUS” na tzv. facebooku na Internetu, koji već bilježi preko tisuću članova… Pogledajte, uključite se!
3)    U planu nam je tiskanje prvog hrvatskog časopisa koji će promicati Život protiv „kulture smrti”. Nazvat ćemo ovo djelce „ŽIVOT BIRAJ!” a ja najsrdačnije molim sve koji ovo čitaju, da mi do 1. studenog ove godine na adresu: marco7@vip.hr ili udruga.betlehem@gmail.com dostave svjedočanstva, iskustva, životne priče, informacije o zajednicama Treće srce, seminarima za život, pročitanim molitvenicima/knjigama/letcima, izvještaje o zajedničkoj ili osobnoj molitvi, akcijama, osobito korizmenim i adventskim; uglavnom, sve u sklopu našega apostolata za najmanje… Sve, što bi zanimalo čitatelje…

a)    Šaljite i slike, osobito NAŠIH BEBICA!
b)    Svaka zajednica OBVEZATNA je nešto napisati i poslati! Najljepše to molim!
c)    Tekst ne dulji od jednog A4 formata, može biti potpisan ili anonimno…!

4)    Seminar za ranjene pobačajem održava se na Sveticama kod Ozlja za prvi vikend u lipnju. Prijave na 091/ 788 5340.1 to što prije! Seminar je zatvorenog tipa i ima samo 25 mjesta! Cijena-300 kn.
5)    Prvo hrvatsko spomen-obilježje Nerođenima uskoro će se podići na karlovačkom gradskom groblju „Jamadol”. Nedostaje nam još nekoliko tisuća eura. Kip je fenomenalan: Milosrdni Isus, koji blagoslivlja majke, djecu, obitelji! Bijeli mramor, 500 kg, 180 cm visine! Molim vas na koljenima, da pomognete! Zar da nam ovako nešto propadne zbog novaca!? (Priloge slati na žrčn. Udruge, naznaka „Za kip Nerođenima”, Reiffeisen Banka: 2484008-1104754353. Matični broj: 2397315 ; (Reiffeisen banka); Razred djelatnosti: 9499. Udruga „Betlehem”. Kamensko 53, pp. 113.47000 KARLOVAC. 047/641-800)
6)    Posjetite i naše nove web stranice (iako su još u izradi!): www.pavlini-kamensko. hr, www.rosarium-album.com, www.duhovno-posvojenje.com i www.suzazanajmanje.blog.hr
7)    IV. MOLITVENI SABOR ZA NEROĐENE ODRŽAT ĆE SE I OVE GODINE U PAVLINSKOM SAMOSTANU I CRKVI MAJKE BOŽJE SNJEŽENE U KAMENSKOM, KARLOVCU, I TO U SUBOTU 19. 09. 2009. OD 10-20H. PRVO JE SV. MISA, A ZATIM OSTALI PROGRAM… OVE GODINE, U ZNAKU BL. MARIJE PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ, S MNOGIM ZANIMLJIVOSTIMA… Odlučili smo, da se od ove godine, Sabor održava uvijek u isto vrijeme: na dan našega priznanja od strane biskupa I. Milovana, a to je Blagdan Gospe Žalosne, odnosno 15. rujan ili subota nakon toga dana! Dakle, vidimo se!!!! U što većem broju! Na slavu Božju i za spas najmanjih! Toga ćete dana moći nabaviti naše nove knjige i molitvenike, oznake našega apostolata, krunice koje smo izradili itd. Ovaj je dan važan, jer smo ZAJEDNO i molimo, molimo, molimo za anđele u majčinoj utrobi! Tko dolazi organizirano (5 i više osoba) molimo da se javite NEVENKI na broj: 091/ 9709159, zbog evidencije. Hvala! Dodirno radosno, dodirno s obiteljima, bit će mjesta za sve, i hrane i veselja i molitve…
Sabor započinje pokorničkom procesijom oko crkve (nosit ćemo križ na kojemu je pribijeno oruđe kojim se vrši abortus), slijedi Misa, klanjanje, predavanje, koncert itd. Oko 20h završavamo. Tko mora otići ranije, može. Veliki su plodovi ovoga sastanka! Ponesite obilježja svojih zajednica, izmolimo neku devetnicu prije, dodirno i proslavimo Krista! Dragi moji,
Ovo sigurno nije sve, ali zasada dosta. Javljajte mi se! Znam da sam prezauzet i često na seminarima… Ali koja poruka ili mail uvijek stižu do moga srca i mozga! Pozdravljam vas u Srcima Isusa i Marije i nadam se odazivu na ove divne vijesti! ZA KRISTA! ZA NAROĐENE! AMEN!

Molite za mene grešnika, p. Marko Glogović, voditelj pavlinskog apostolata za život

Karlovac. 1.05.2009.

Posjetite i web stranicu: www.stopabortus.com