«

»

stu. 14

Studijsko putovanje za volontere župnog caritasa

DSC_0262Volonteri župnog caritasa župe BDM Kraljice apostola, predvođeni župnikom Vinkom Sudarom bili su na studijskom putovanju u Novom Sadu, Perovaradinu, Iloku, Bapskoj, Vinkovcima, Ivankovu i Đakovu.

Novi Sad nam je pokazala Marijana Kožul, aktivna župljanka novosadske župe Imena Marijina. Ko razgledavanja grada i ručka primio nas je Srijemski biskup mons. dr. Đuro Gašparović u svojoj rezidenciji u Petrovaradinu, koju su obnovili i uredili oci palotinci osamdesetih godina dok su djelovali u tom gradu.

Pogled s petrovaradinske tvrđave nikog nije ostavio ravnodušnim. Po silasku s petrovaradinske tvrđave obišli smo rodnu kuću bana Josipa Jelačića.

U Iloku smo posjetili crkvu sv. Ivana Kapistranskog gdje nas je primio fra Ivan Utješanović. Fra Ivan nam je pokazao crkvu i ispričao nam povijest iloka i fratara u Iloku, te nas proveo kroz samostan i samostanski muzej. Nakon razgledavanja crkve i samostana okrijepili smo se u Starom Iločkom podrumu. Večer smo zaključili večerom kod obitelji Božinović u Bapskoj.

Noćili smo u palotinskom samostanu u Vinkovcima. A sutradan smo imali radni sastanak sa volonterima vinkovačkog caritasa u kojem smo razmijenili iskustva i međusobno se ohrabrili za daljnji rad.

Nakon sastanka, razgledavanja grada Vinkovaca i ručka uputili smo se prema Zaprešiću sa zadržavanjima u Jarmini, Ivankovu i Đakovu.

 

DSC_0470 DSC_0211 DSC_0216 DSC_0217 DSC_0250 DSC_0264 DSC_0301 DSC_0310 DSC_0347 DSC_0390 DSC_0395