«

»

lip. 01

Župne obavijesti 28.5.2017.

 

Danas je Župni Dan braka i obitelji. Na misi u 8, 10 i 11:30 svira i pjeva obitelj Vukašinović iz Velike. Ova obitelj je svoj život otvorila životu i Božjoj volji koja im je podarila 16 djece. Veliki dio njih su glazbenici koji njeguju tamburašku glazbu koju uvode u liturgijsko pjevanje. Obitelj Vukašinović će predvoditi pjevanje i sviranje na misama u župnoj crkvu u 8, 10 i 11 :30 sati. Na kraju svake mise dat će svjedočanstvo kako se uvijek treba otvoriti životu i da će Bog sve upravljati na dobro.

 • Tečaj priprave za brak u našoj župi i za cijeli zaprešićki dekanat održava 5 dana s 5 različitih tema koje traju od 20:00h do 21:30h, a vode ih stručni predavači. Tečaj su dužni pohađati i zaručnik i zaručnica, a na kraju tečaja oboje dobivaju potvrdu o pohađanju tečaju. Prijave na tečaj su online http://obitelj.zg-nadbiskupija.hr/ Slijedeći tečaj je 05.- 9.06.2017.
 • Fotografije i video od krizme pogledajte na župnoj web stranici mka.hr. Tko želi imati izrađene fotografije i video na DVDu može naručiti u Foto Labu, p. Lončara 8A.
 • DVD s fotografijama od Hodočašća u Boku kotorsku možete nabavitu u Župnom uredu.
 • Djeca vrtićke skupine koja pohađa program katoličkog vjerskog odgoja „Noina Lađa“ i njihovi roditelji imaju u srijedu 7. lipnja u 17:00 misu zahvalnicu i nakon mise druženje u župnom vrtu.
 • U srijedu, 31.05.2016., u dvorani Srednje škole ban Josip Jelačić održat će se završna svečanost kojom će se Vrtić Vrtuljak se oprostili od djece koja će na jesen krenuti u osnovnu školu. Predškolci su zajedno sa svojim odgojiteljicama pripremili kratak prikaz onoga što su istraživali i što ih je najviše zanimalo tijekom pedagoške godine.
 • Oni koji još nisu uplatili Lukno mogu svoj doprinos donijeti u župni ured ili uplatiti na žiro-račun Kao opis plaćanja navedite Lukno, te vaše ime, prezime i adresu.
 • Duhovnu obnovu 5.-6. lipnja vodi vlč. Ciril Čuš.
 • Ponedjeljak, 5.6.2017. u 16:00 Prilika za ispovijed, 19:00 Misa, 20:00 klanjanje,
 • Utorak, 6.6.2017.,9:00-12:00 Prilika za ispovijed ili kratki razgovor, 15:30 – 17:00 Prilika za ispovijed, 18:00 Prilika za ispovijed, 19:00 Misa, 20:00 klanjanje
 • Prijave za ljetovanje u Splitu za srednjoškolce i krizmanike (22. do 29. srpnja 2017.) traju do 15. Lipnjaa. Prijaviti se mogu aktivni srednjoškolci i krizmanici. Troškovi ljetovanja 600 kn – all inclusive (putovanje, smještaj, hrana i piće). Prijavnice možete pokupiti u župnom uredu ili sakristiji.
 • ‘Treće srce” i ”Tješitelji Milosrdnog Isusa” pozivaju vas na 9. Hodočašće za nerođene na Mariju Bistricu u subotu 3. lipnja.
 • U nedjelju, 04. lipnja u 10.30 sati u organizaciji Udruge Lusnićana— Zagreb bit će Sv. Misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja, koju će predslaviti fra Nikola Barun, na koju pozivaju sve župljane podrijetlom iz Livna. Nakon Sv. Mise bit će druženje u Kripti crkve. Svi ste pozvani!
 • U nedjelju, 04. lipnja u 20,00 sati u Pučkom otvorenom učilištu bit će koncert grupe Emanuel. Više na plakatu!

 

 

Hodočašće za nerođene na Mariju Bistricu

 

‘Treće srce” i ”Tješitelji Milosrdnog Isusa” pozivaju vas na 9. Hodočašće za nerođene na Mariju Bistricu u subotu 3. lipnja.

Molitvom i žrtvom spasimo život u ljubavi prema nerođenima!

 

Na hodočašće se može ići pješice i autobusom.

 

Pješaci:

u 5:25h polazak autobusom iz Dubrave do G. Čučerja (tram. okretište, linija 209).

u 5:55h polazak pješice iz G. Čučerja preko Medvednice.

povratak iz Marije Bistrice redovnim autobusnim linijama (15:20h, 17:20h) ili autobusom udruge JOB (ako bude mjesta)

ostale informacije na: 091/365 4272 (Ladislav Šipić).

 

Autobus:

autobus udruge JOB kreće iz Dugog Sela preko Ivanja Reka – City Center East – Remiza – Antunović – Podsused – WestGate – Zaprešić do Marije Bistrice.

mogu se prijaviti osobe s invaliditetom kao i svi oni koji žele ići autobusom

povratak iz Marije Bistrice u popodnevnim satima.

rezervacije i ostale informacije na: 091 313 1313 (vlč. Dragutin Goričanec)

Program na Mariji Bistrici:

 

Svi hodočasnici pridružuju se “Hodočašću bolesnika i medicinskog osoblja” na svetoj misi u 11:00h koju predslavi vlč. Borna Puškarić.

 

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i progovori: »Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – Isusa Krista. Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali. Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.«

Riječ Gospodnja.

 

Duhovna obnova p. Ciril Čuš Zaprešić: 5.-6.6.2017.

Puno puta pater Ciril ispričao je kako je on upoznao Isusa i što njemu znači Isus u svakodnevnom životu. Nakon teškog djetinjstva u kojem ga je otac fizički zlostavljao te se teško nosio sa svakodnevnim obvezama i učenjem, bio depresivan i povlačio se u sebe, pater Čuš počeo je čitati Bibliju, i to mu je donosilo mir.

Jednog dana prijatelj ga je pozvao da mu se pridruži na molitvenoj zajednici.Svjedočanstvo žene koja je oprostila svome mužu zlostavljanje navelo ga je na razmišljanje te mu je svećenik predložio ako se želi pomiriti s ocem da mora moliti. Bilo je jako teško, tek nakon godinu dana skupio je hrabrosti i otišao ocu i zatražio oproštenje, uslijedilo je novo razočaranje, otac je postao još gori, postao je za oca nitko i ništa.

Tek nakon 2 godine je počelo razmišljanje da kaže ocu da ga voli, ali kako kad nema ljubavi koju će dati ocu. Kroz molitvu Isus mu je napunio srce te je uspio reći ocu da ga voli ali otac je bio još gori. Ipak patera Cirila 4 stvari su držale na životu: krunica, misa, molitvena zajednica i biblija. Napokon, nakon još godinu dana jake molitve uspio je ponovo reći ocu da ga voli, i zagrlio ga je…otac je uzvratio, prestao piti, sve se promijenilo. Otac je postao onaj pravi. Pater Ćuš nastavio je moliti. Isus je živ. Uz svakodnevnu krunicu svaka 2-3 dana išao je na misu jer nije mogao bez nje, bez Isusa, vratio se ponovo u školu, odrekao se sebe i odazvao tamo gdje ga Bog zove, ali Bog nije konkretno govorio nego kroz klanjanja, molitvu i zajednicu. Pater Ciril je uspio i sada svjedoči o Isusu i o tome kako je Isus promijenio njegov život.

 

Ponedjeljak, 5.6.2017.

16:00 Prilika za ispovijed

19:00 Misa

20:00 klanjanje

 

Utorak, 6.6.2017.

9:00-12:00 Prilika za ispovijed ili kratki razgovor

15:30 – 17:00 Prilika za ispovijed

18:00 Prilika za ispovijed

19:00 Misa

20:00 klanjanje

 

 

MISNE NAKANE OD 28.05.2017. DO 04.06.2017.

 

28. Ned. 7. VAZMENA NEDJELJA 08:00 ++MARA I BOŽO MILANOVIĆ TRAPO I

+VID ŠUTALO

10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –

Spomen: za zdravlje malog ERIKA JURANA i

JEDNE ŽUPLJANKE

11:30 ++IVAN I KATA PEĆEK I

++IZ OBIT. BUCIĆ I PEĆEK

19:00 +KARLO PERŠOLJA
29. Pon. Euzebije, Polion, Ervin, Većeslav 19:00 +MIJO HORVAT, TOMO I SLAVA PETRUS, TE

+FRANJO ŽUČIĆ

 

30. Uto. Bazilije, Emilija, Anastazije, Hubert 19:00 +STANA BOŠNJAK I ++IZ OBIT. BOŠNJAK

 

31. Sri. POHOD BDM; M.B. Kamenita V., Marija 19:00 ++RUŽA I MATO EREŠ I ++IZ OBIT. EREŠ I ĆURIĆ
01. Čet. Justin, Justina, Mladen, Slobodan, Teofil 19:00 ++DRAGO I BAZILIJA KUŠTERA

 

02. Pet. Marcelin, Petar, Eugen, Gvido, Nikola 19:00 ++IZ OBIT. KOPRIĆ, PAVLETIĆ I SALOPEK

 

03. Sub. Karlo, Cecilija, Hilarije, Olivija, Morando 19:00 ++JAKOV I CVITA PERIĆ I ++IZ OBIT. PERIĆ
04. Ned. PEDESETNICA -DUHOVI 08:00 NA NAKANU OBIT. GALIĆ
10:00 -SVETA MISA ZA SVE ŽUPLJANE –

Spomen: +JOSIP KOMLJENOVIĆ

Spomen: ZA ZDRAVLJE MALOG ERIKA URANA  I JEDNE ŽUPLJANKE

 

11:30 ++IZ OBIT. ŠARIĆ, JAPUNDŽIĆ, BABIĆ I RUPČIĆ
19:00 +RADICA PERŠOLJA

 

Ženidbeni navještaj:   ZVONIMIR NENADIĆ I MARIJANA PONGRAŠIĆ

                                      MIHOVIL MIHIĆ i IVANA BATURINA

                                      MARIO VALENČAK i MARINA TURK

                                      MATEJ DELAČ i HELENA ŽUPAN

                                      TOMISLAV RAJIČ i KRISTINA ADAMIĆ

                                      FRANJO JURIĆ i ANGELA IVANKO

                                      DEJAN JURKOVIĆ i MARINA TEPIĆ

                                      MARKO HERCEG i JOSIPA ĆUK

 

 

Vjenčani  26.05.2017.:  MARIJO MIHALJEVIĆ i KATARINA ŠIMUNIĆ